Όλου του κόσμου οι μουσικές συναντώνται από τις 10 εώς τις 13 Ιουλίου 2008, στη Βλάστη Κοζάνης σε μια γιορτή που συμπληρώνει φέτος 8 χρόνια και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ελλάδας και μάλιστα ως η \»άλλη πρόταση\» του καλοκαιριού.

Το συναυλιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από τρεις ηπείρους όπως οι: Χαΐνηδες την Πέμπτη 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, ο Khalid K. a magic soundscape (Γαλλία) την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, οι Κultur Shock Balkan punk from Seattle (ΗΠΑ) την Παρασκευή 11 Ιουλίου στις 11.00 το βράδυ.

Επίσης το Trigon Ethno Jazz από την Μολδαβία το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, η ορχήστρα Boban i Marko Markovic Orkestar Brass Madness από την Σερβία το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 11.00 το βράδυ, η ομάδα Hands Percussion Team (Mαλαισία) την Κυριακή 13 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, η πολυεθνική μπάντα !Deladap Sound of Urban Gypsies (Aυστρία) την Κυριακή 13 Ιουλίου στις 10.30 το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν και οι απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στον χώρο του κάμπινγκ που συνήθως εξελίσσονται σε απρόσμενα πάρτυ, αλλά και dj set για τους ξενύχτηδες.

Επίσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Taste4Arts που είναι αφιερωμένο στην, διατροφική ανασφάλεια οργανώνονται συζητήσεις και σεμινάρια, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, θέατρα δρόμου και παραστάσεις Καραγκιόζη, προβολές, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παιδότοπος, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ορεινή πεζοπορία, και πολλές ακόμη δραστηριότητες.