Μια σπουδαία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Χαρκαδιό στην Τήλο με την συμμετοχή καλλιτεχνών από την Κρήτη που το ταλέντο και οι

ικανότητες τους  έχουν κάνει γνωστούς στον  υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για το συγκρότημα των  “Γιάλα” με καλεσμένη τους την Γεωργία Νταγάκη οι οποίοι θα τραγουδήσουν την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011. 

Ο ήχος και η παράδοση της Κρήτης θα συναντηθεί  με την παράδοση άλλων τόπων της Ελλάδας όπως και με δημιουργίες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, μια βραδιά που σίγουρα θα εξελιχθεί σε γιορτή.

Τέσσερεις  φωνές που μπλέκονται μεταξύ τους αφηγούνται τραγούδια του χθες και του σήμερα με τη συνοδεία οργάνων της Κρήτης

Λίγα λόγια για τους Γιάλα

Οι Γιάλα ξεκίνησαν σαν μια παρέα που ήθελε να τραγουδά αγαπημένα τραγούδια από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή. Σε σύντομο διάστημα άρχισαν να τα μεταφέρουν στην δική τους αισθητική. Λόγω καταγωγής και οργάνων προσέθεσαν στο ρεπερτόριό τους παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης και σταδιακά ενέταξαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα τα οποία και προσάρμοσαν στον δικό τους ήχο.

Οι Γιάλα είναι οι:

Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης: Λύρες, Μαντολίνο, Λαούτο, Τραγούδι
Έκτορας Κυριάκου: Λαούτο, Μαντολίνο, Μπουλγαρί, Τραγούδι
Γιάννης Χίνος: Κιθάρα, Λαούτο, Τραγούδι

Λίγα λόγια για τη Γεωργία Νταγάκη

Για την Γεωργία Νταγάκη, η μουσική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας της  δε στάθηκε ούτε εμπόδιο ούτε και μοναδικό καταφύγιο.

Συνδύασε την αγάπη της για την κρητική μουσική παράδοση με τα σύγχρονα ελληνικά – και ξένα ακούσματα άλλων χωρών, σε ένα πάντρεμα που φέρει μια μοναδική φρεσκάδα και φανερώνει ένα δυνατό προσωπικό χαρακτήρα τόσο σαν μουσικός όσο και σαν ερμηνεύτρια.