Είναι ο χώρος που αισθανόμαστε οικεία, που αισθανόμαστε «σπίτι» και ο οποίος, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί και να σηματοδοτεί μια πιο ευρεία έννοια της ίδιας της «ταυτότητάς» μας.

Όπως παρατηρούμε, όμως, όλοι μας, οι γειτονιές μας έχουν γίνει λίγο πιο «γκρίζες». Το πράσινο, που αποτελεί σημαντική πηγή οξυγόνου στα αστικά κέντρα, σπανίζει. Παράλληλα, τα σκουπίδια βλέπουμε να αυξάνονται συνεχώς, απειλώντας την υγεία των κατοίκων αλλά και δημιουργώντας μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί σε αυτή που ονειρευόμαστε για τις πόλεις μας.

Πώς μπορούμε όμως να συμβάλουμε στο να ομορφύνουν οι γειτονιές μας;

Φέτος το καλοκαίρι, η μπύρα FIX μας προσκαλεί να κάνουμε το καλό μαζί της και να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας. Πώς: Φυτεύοντας ακόμα περισσότερο πράσινο και διατηρώντας τες καθαρές. Διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αν οι γειτονιές μας πάσχουν από κάτι, αυτό είναι η έλλειψη πρασίνου, χώρων που όλοι μας θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε μια βόλτα, μια ανάσα που αναβαθμίζει -τόσο απλά- την ίδια την καθημερινότητά μας.

Στη βάση της φιλοσοφίας της FIX Hellas, άλλωστε, βρίσκονται οι απλές πράξεις, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Κρατώντας τα καλύτερα από το παρελθόν, κρατάμε την παραδοσιακή μας γειτονιά, την αίσθηση οικειότητας και νοσταλγίας που μας δημιουργεί και χτίζουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον, ομορφαίνοντάς τη με νέα φυτά και διατηρώντας την καθαρή, με τη δική μας προσωπική συμβολή.

Συμμέτοχους σε αυτή την προσπάθεια, η μπύρα FIX, εκτός από τους πιστούς της φίλους, όλους εμάς, έχει δύο πολύ σημαντικούς φορείς: Τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All και το εθελοντικό κίνημα Save Your Hood.

Η We4All ιδρύθηκε μετά την καταστροφή στο Μάτι και έχει στόχο της πέρα από τις δεντροφυτεύσεις που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα, να επιμελείται σε βάθος χρόνου τα φυτά και τη φύση, τα δάση και τις ακτές μας. Επιπλέον όμως, πραγματοποιεί ενημερώσεις και δράσεις που ευαισθητοποιούν τους πολίτες για περιβαλλοντικά ζητήματα, κάνοντάς τους κοινωνούς της προσπάθειάς της. Έως σήμερα, στις δεκάδες δεντροφυτεύσεις που έχει ολοκληρώσει στην Αττική, τη Βόρεια Εύβοια και πολλές άλλες περιοχές της χώρας, οι εθελοντές της έχουν φυτέψει 103.517 νέα δέντρα, τα οποία εκτιμάται ότι συμβάλλουν στην καθαρή ατμόσφαιρα, απελευθερώνοντας καθημερινά τεράστιες ποσότητες οξυγόνου.

Το κίνημα Save Your Hood, από την άλλη, ήταν «αποτέλεσμα» της πανδημίας και των lock down που έφερε, «αναγκάζοντάς» μας να στραφούμε ξανά στις γειτονιές μας, να τις αγαπήσουμε εκ νέου και να προσπαθήσουμε να τις διατηρούμε καθαρές, με αυθόρμητες δράσεις πολιτών που αναδείχθηκαν σε οργανωμένες κινήσεις, με σημαντικό αντίκτυπο.

Εμείς οι πολίτες, με την μπύρα FIX και την υποστήριξη της We4All και του Save Your Hood, έχουμε την ευκαιρία να «ομορφύνουμε τη γειτονιά μας», κάνοντας τη διαφορά στις ζωές όλων! Και επειδή το καλό επιστρέφει σε όσους το κάνουν, μαζί με την συμμετοχή μας, θα μπαίνουμε σε κλήρωση για μοναδικά δώρα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός: Από τη μία να έχουν φυτευτεί, με τη βοήθεια της We4All, 2.500 φυτά σε τουλάχιστον έξι γειτονιές της Αττικής, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Από την άλλη, να καθαριστούν οκτώ γειτονιές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, υποστηρίζοντας τις δράσεις του Save Your Hood.

Πώς θα κάνουμε τις γειτονιές μας πιο όμορφες

Καθένας μας έχει την ευκαιρία να ομορφύνει τη γειτονιά του, αλλά και να κερδίσει μοναδικά δώρα, με τις εξής απλές κινήσεις.
-Βρίσκουμε τον κωδικό: Κάθε συσκευασία FIX Hellas με τη σχετική σήμανση που αγοράζουμε, διαθέτει έναν μοναδικό κωδικό κάτω από το καπάκι (στις φιάλες) ή το δαχτυλίδι (στα κουτιά).
-Συμπληρώνουμε τα στοιχεία μας στο site: Μπαίνοντας στο site της FIX Hellas, συμπληρώνουμε τον κωδικό αυτό, αλλά και τα στοιχεία μας, στη σχετική φόρμα που βρίσκουμε εκεί και αυτόματα γινόμαστε μέρος της αποστολής της FIX.

Έτσι, με αυτόν τον απλό και εύκολο τρόπο, «Κάνουμε το καλό με τον κωδικό» και επιπλέον λαμβάνουμε μέρος σε εβδομαδιαίες και μηνιαίες κληρώσεις που θα αναδείξουν συνολικά πάνω από 500 τυχερούς μέχρι το τέλος Αυγούστου. Απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μπύρα και ομορφαίνουμε τη γειτονιά μας, με περισσότερο πράσινο και περισσότερη καθαριότητα, αναβαθμίζοντας την ίδια την ποιότητα της ζωής μας. Ομορφαίνουμε τη γειτονιά μας, ομορφαίνουμε το σπίτι μας, ομορφαίνουμε τον κόσμο μας και τον κάνουμε καλύτερο, παρέα με τη FIX Hellas!

#FIXHellas