Διαδικτυακή μετάδοση από το Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο www.ifg.gr και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Ταυτόχρονη μετάφραση

Το κοινό θα μπορεί να στείλει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Η συνάντηση αυτή είναι η δεύτερη της σειράς των ψηφιακών εκδηλώσεων «Οι γαλλικές λέξεις: Συναντήσεις με συγγραφείς στο Γαλλικό Ινστιτούτο».

Alexis Ragougneau

O Alexis Ragougneau (Αλέξι Ραγκουνιό) γεννήθηκε το 1973. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα θεατρικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί επί σκηνής στη Γαλλία και την Ελβετία. Έκανε θεαματική εμφάνιση στον κόσμο της λογοτεχνίας με τα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα Η Μαντόνα της Νοτρ Νταμ (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Στερέωμα») και Évangile pour un gueux, τα οποία έγιναν ενθουσιωδώς δεκτά από το αναγνωστικό κοινό στη Γαλλία και το εξωτερικό. Ακολούθησε το μυθιστόρημά του Νιλς που χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως έργο σπάνιας δυναμικής, τράβηξε τη προσοχή της επιτροπής των βραβείων Goncourt και περιλήφθηκε στη μικρή λίστα το 2017. Το επόμενο μυθιστόρημα του Opus 77 κυκλοφόρησε στα ελληνικά το 2020 από τις εκδόσεις « Πλέθρον».