Διαδικτυακή μετάδοση από το Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στο www.ifg.gr και στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ταυτόχρονη μετάφραση

Με τον συγγραφέα Tahar Ben Jelloun θα συνομιλήσει ο Γρηγόρης Μπέκος, δημοσιογράφος.

«Γιατί η βαθιά μνήμη μου, όπου κατοικούν οι δυο γλώσσες, δεν διαμαρτύρεται ποτέ; Οι λέξεις εκεί κυκλοφορούν απόλυτα ελεύθερες, και συχνά αντικαθιστούν η μια την άλλη ή παραγκωνίζονται από άλλες λέξεις χωρίς να προκληθεί κάτι τραγικό. Κι αυτό διότι η μητρική μου γλώσσα καλλιεργεί την φιλοξενία και την συγκατοίκηση με εξυπνάδα και χιούμορ».

Απόσπασμα από το άρθρο του Tahar Ben Jelloun στη Monde Diplomatique με τίτλο «Δεν μιλάμε γαλλόφωνα» .

Γαλλικές Λέξεις | Tahar Ben Jelloun

Ο Tahar Ben Jelloun γεννήθηκε στο Μαρόκο το 1944. Ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος στο Παρίσι. Παράλληλα ασχολείται με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Στη Γαλλία είναι ο πιο δημοφιλής συγγραφέας από το Μαγκρέμπ. Κέρδισε το βραβείο Goncourt το 1987 για το έργο του “Η ιερή νύχτα”. Το πρώτο του μυθιστόρημα, “Αρούντ”, κυκλοφόρησε το 1973. Στις Εκδόσεις Gallimard έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα, αφηγήματα και μια συλλογή ποιημάτων. Βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αστάρτη, Σύγχρονοι ορίζοντες, Εκδοτικός οίκος Α., Πατάκη, Λιβάνη, Gema.

Το κοινό μπορεί στείλει τις ερωτήσεις του χρησιμοποιώντας το #IFGdirect στο Twitter ή μέσω μηνύματος / σχολίου στη σελίδα Facebook του IFG.