Το συγκρότημα Gadjo Dilo, που ζωντανεύει τη manouche gupsy swing μουσική παράδοση,…

…  μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt, θα κάνει μια ζωντανή εμφάνιση στη Nueva Trova, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 στις 22.30.

H καλλιτεχνική και προσωπική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου – που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυϊα από ανεξαιρέτως, όλους τους σύγχρονούς του αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz – εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας τους πέντε Gadjo Dilo.

Εκείνοι, με τη σειρά τους απαντούν σε όσους θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος μουσικής: “Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας. Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση. Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50′-60′ είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες”.

Μέσα από ιλιγγιώδεις αυτοσχεδιασμούς και ονειρικά ηχητικά τοπία, οι Gadjo Dilo μας μεταφέρουν τη μαγεία και τη μοναδική ποιητικότητα της τσιγγάνικης jazz παράδοσης. Επόμενος σταθμός τους το Nueva Trova, την Τετάρτη στις 28 Νοεμβρίου. Εκεί θα ακουστούν και διασκευές (μερικές από τα οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά) γνωστών και “κλασσικών” ελληνικών κομματιών μέσα από την “Gypsy” ματιά και αισθητική των Gadjo Dilo.