Το Faust Bar Athens παρουσιάζει τους Gadjo Dilo για μια gypsy jazz μουσική βραδιά

… τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013, στις 22.30.

Το συγκρότημα “Gadjo Dilo” ζωντανεύει τη manouche gypsy swing μουσική παράδοση, μέσα από μοναδικές εκτελέσεις κομματιών του θρυλικού κιθαρίστα Django Reinhardt. Η καλλιτεχνική και προσωπική πορεία αυτού του μοναδικού τσιγγάνου – που χαρακτηρίστηκε από πολύ νωρίς ως ιδιοφυϊα από, ανεξαιρέτως, όλους τους σύγχρονούς του αλλά και τους μεταγενέστερους σημαντικότερους εκπροσώπους της jazz – εμπνέει με τη φλόγα της περιπέτειας τους Gadjo Dilo, οι οποίοι, εδώ και τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας την παραδοσιακή gypsy jazz με την Ελληνική μουσική παράδοση, δημιούργησαν την δική τους εκδοχή, δίνοντάς της τον τίτλο “Manouche De Grec”.

Σε όσους, μάλιστα, θεωρούν ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό το είδος μουσικής λένε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε να πιστεύουμε πως με τη μουσική που παίζουμε συμβάλουμε στην ομορφιά που τόσο έχουμε ανάγκη να δούμε γύρω μας. Αυτή η ανθρώπινη ανάγκη είναι μεγαλύτερη από την εξοικείωση. Άλλωστε η επιρροή αυτής της μουσικής στην Ελληνική μουσική των δεκαετιών 50′-60′ είναι πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι οικείο άκουσμα για μας τους Έλληνες”.

Η παρέα των “Gadjo Dilo”, μετά από την εξαιρετική εμφάνισή τους στο κατάμεστο Faust Bar – Theatre – Arts, επιστρέφει, στις 4 Φεβρουαρίου 2013, για να μας μεταδώσει, για μία ακόμη φορά, την ομορφιά της συνύπαρξης δύο μεγάλων μουσικών παραδόσεων: “Manouche De Grec” !!!!!