Η μουσική θεατρική σκηνή «Αθηναΐς» παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις τις «Φωνές του Νότου»

μια ομάδα νέων μουσικών και τραγουδιστών από όλη την Κρήτη, στις 16 και 17 Μαΐου 2011.

Η ομάδα

Δημιουργήθηκε πριν πέντε χρόνια από μια ιδέα του Σταμάτη Κραουνάκη και υλοποιήθηκε από την μουσικό Αντιγόνη Αραμπατζόγλου.

Στόχος ήταν η σπουδή του τραγουδιού, η εισαγωγή καινούριων ερμηνευτικών τρόπων, ο πειραματισμός και η δημιουργία ενός καινούριου τοπίου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού τους. Της Κρήτης.

Ένα «καράβι» τραγούδια γεμάτα θάλασσα, από την Ελλάδα αλλά κι από όλο τον κόσμο ερμηνευμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο των φωνών του νότου.

Ένας καφενές στου λιμανιού την άκρη, μια κουπαστή, μια πιρόγα, τα αφρικάνικα ακρογιάλια, πέλαγα κι ωκεανοί έρχονται σαν εικόνες στο νου του θεατή και τον μαγεύουν!

Η ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει αρκετές παραστάσεις.

Το 2006 παρουσιάζεται η πρώτη δουλειά του σχήματος με παραστάσεις
σε όλη την Κρήτη.

Συνεργασία με το «Τρίφωνο» και τη Λίνα Νικολακοπούλου και σύμπραξη σε τρεις παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Το 2009 αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με παραστάσεις σε όλη την Κρήτη και στην Σαντορίνη και μεγάλη συναυλία των φωνών του νότου με τον Σταμάτη Κραουνάκη με 2500 θεατές.

Συμμετοχή στο δίσκο της Λίνας Νικολακοπούλου και του Τρίφωνου με τίτλο «Προσοχή τριφωνο».

Τελευταία δουλειά την «φωνών του νότου»η παράσταση «Μια Κιβωτός τραγούδια»,
που πρωτοπαίχτηκε με μεγάλη επιτυχία σε δέκα παραστάσεις στο Ρέθυμνο.

Οι φωνές αποτελούνται από τους:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ, ΣΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΑΡΙΔΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΕΡΓΑΔΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΗ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΔΕΛΟΓΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ COSTA, ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ, ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΒΙΤΩΡΟΥ, ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΥΚΑΛΑΚΗ, ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Υπεύθυνη ομάδας Αραμπατζόγλου Αντιγόνη