Το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη φιλοξενεί στη σκηνή τους Επισκέπτες του Πέτρου Ζούλια, ένα έργο βασισμένο στη νουβέλα του Henry James Το στρίψιμο της βίδας, με την Κάτια Δανδουλάκη,τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, τον Τάσο Αλατζά και την Ολυμπία Σκορδίλη.

Το στρίψιμο της βίδας του Henry James είναι η αφετηρία της φανταστικής λογοτεχνίας. Είναι η μήτρα για να γεννηθούν χιλιάδες στοχασμοί και συναισθήματα πάνω στο μεγάλο μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τι είναι καλό, τι είναι κακό, τι είναι λογικό, τι είναι παράλογο, τι είναι φαντασία και τι πραγματικότητα; Μια ιστορία που μπερδεύονται τα παιδιά με τους ενήλικες, οι ζωντανοί με τους πεθαμένους, η αμαρτία με την αρετή. Μια ιστορία λοιπόν με απρόσμενους επισκέπτες η μήπως όχι και τόσο απρόσμενους ….

Το κείμενο απλό και ανοιχτό είναι ικανό να ταξιδέψει και να γοητέψει τον οποιοδήποτε. Επιδέχεται πολλές αναλύσεις και πολλές εκδοχές. Στρίβει και ξαναστρίβει τη δημιουργική σύλληψη και γεννά θεατρικά κείμενα, ταινίες, όπερες ως και κόμικς.

Μ\’ όλους αυτούς τους καρπούς μπροστά μας φτιάχνουμε τη δική μας νέα θεατρική εκδοχή φέτος για το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Μαζί με την Κάτια Δανδουλάκη και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και τα παιδιά Κωνσταντίνος Λαγός, Σαββίνα Μαμνιόγλου Ναταλία Πάνστσικ και ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.