Από το Σάββατο 17 έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 Πλάκα), η παράσταση Οι΄Εμποροι, του Ζοέλ Πομμερά, σε μετάφραση- σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης.

Ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο, που μιλάει για την εποχή μας με την γλώσσα της εποχής μας. Μιλάει για την εργασία και την ανεργία ως κοινωνικό και υπαρξιακό πρόβλημα, για την μοναξιά και την φιλία, για τις μεταφυσικές διαφυγές από την καθημερινή πραγματικότητα.

Πρόκειται για μια θεατρική παραβολή, τον τίτλο της οποίας φωτίζει με τα λόγια του ένα από τα πρόσωπα του έργου: Είμαστε ακριβώς σαν τους εμπόρους, μοιάζουμε με τους πωλητές. Πουλάμε την εργασία μας, πουλάμε το χρόνο μας. ΄Ο,τι πιο πολύτιμο διαθέτουμε. Το χρόνο της ζωής μας. Την ίδια τη ζωή μας. Είμαστε έμποροι της ζωής μας.

Ο Ζοέλ Πομμερά γεννήθηκε το 1963 στη Ρουέν. Το 1990 ίδρυσε το θίασο Louis Brouillard, με τον οποίο δουλεύει συστηματικά έως σήμερα. Έχει γράψει δεκαπέντε έργα, τα οποία σκηνοθέτησε ο ίδιος. Πεποίθησή του είναι ότι η δραματουργία δεν έχει ολοκληρωθεί την πρώτη μέρα των δοκιμών, αλλά συνεχίζεται, όπως και η σύνθεση της σκηνογραφίας, των φωτισμών και του ηχητικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τους ηθοποιούς.

Έχοντας συχνά χαρακτηριστεί ως θέατρο της ιδιωτικότητας, η θεατρική γραφή του Πομμερά συνιστά επίσης ένα ποιητικό θέατρο του πραγματικού, βαθιά εγγεγραμμένο μέσα στο σήμερα, από το οποίο δεν λείπει ωστόσο μια μεταφυσική διάσταση.

Συντελεστές
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη, Φωτισμοί: Χρήστος Γιαλαβούζης, Ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Λεοντάρης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Κορίνα Βασιλειάδου

Παίζουν οι:
Έφη Σταμούλη, Νανά Παπαγαβριήλ, Νίκος Λύτρας, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Μομώ Βλάχου, Μάριος Μεβουλιώτης, Ελένη Βλαχοπούλου, Κυριάκος Δανιηλίδης