Η παρουσίαση το βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν οι απόψεις καταξιωμένων γυναικών και όχι μόνο, με αφορμή τη βασική ιδέα τού βιβλίου που είναι ότι, όλες οι Ελληνίδες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα αρχέτυπα των 6 γυναικών-θεών του Ολύμπου: Ήρα, Αθηνά, Αφροδίτη, Άρτεμης, Εστία και Δήμητρα.

Θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Τσεμπερλίδου συγγραφέας του βιβλίου
Μαρία Νικόλτσου δημοσιογράφος
Ειρήνη Νικολοπούλου δημοσιογράφος
Δημήτρης Στεφανάκης συγγραφέας
Λένα Παπαληγούρα ηθοποιός
Κατερίνα Γκαμηλιάρη διευθύντρια της μάρκας Estée Lauder Βalkans

Χορηγός εκδήλωσης: Estée Lauder


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Οι Ελληνίδες είναι Θεές» είναι ένας συνδυασμός μυθοπλασίας και non-fiction.

Η ιστορία: ο Γκρεγκ, Ελληνοαμερικανικός ρεπόρτερ, έρχεται στην Ελλάδα για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις σημερινές Ελληνίδες. Από το εξωτερικό του δίνουν το όνομα της Αθηνάς, νεαρής Ελληνίδας δικηγόρου, για να τον βοηθήσει στις πληροφορίες που χρειάζεται και να τον φέρει σε επαφή με σύγχρονες Ελληνίδες. Η Αθηνά έχει γράψει μια εργασία με τίτλο “Οι Ελληνίδες είναι Θεές” πάνω στο πορτραίτο της σύγχρονης Ελληνίδας. Παράλληλα ο Γκρεγκ θα διεκδικήσει ένα μικρό σπιτάκι και τις λίγες ελιές που του άφησε η Ελληνίδα γιαγιά του στη Μεσσηνία.

Το non-fiction μέρος: τα κεφάλαια από την εργασία της Αθηνάς “Οι Ελληνίδες είναι Θεές” που διαβάζει ο Γκρεγκ.

Επομένως, το βιβλίο αποτελείται από κεφάλαια μυθοπλασίας (μυθιστόρημα), αλλά και από κεφάλαια non-fiction με πραγματικά στοιχεία για το πορτραίτο της σύγχρονης Ελληνίδας (από την εργασία της Αθηνάς) και αυτά εναλλάσσονται μεταξύ τους.