Στις 3 Αυγούστου εγκαινιάζεται η έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών,
στη  Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης Antibes, της  Νότιου Γαλλίας. Στην έκθεση, παρουσιάζονται δυο θεματικές ενότητες. Η πρώτη περιέχει τα έργα του συλλεκτικού λευκώματος «Το πνεύμα των αγώνων», αποτελείται από δώδεκα γνήσια χαρακτικά έργα, διαστάσεων 47 Χ 33 εκ. Το λεύκωμα είχε παρουσιασθεί για πρώτη φορά το 2004 με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

 Η δεύτερη ενότητα,  παρουσιάζει έργα  χωρίς περιορισμούς, και περιλαμβάνει τα αντιπροσωπευτικά των καλλιτεχνών,  Ο Μανόλης Γιανναδάκης, ο Γιάννης Γουρζής, ο Νίκος Δεσεκόπουλος, η Άρια Κομιανού, η Δήμητρα Κουμαντάκη, η Ελένης Οικονομίδου, η Ρουμπίνα Σαρελάκου, η Μαίρη Σχοινά, ο Χρήστος Σανταμούρης,  η Ρένα Τζολάκη, ο Ξενής Σαχίνης, και η Αναστασίας Χατζίρη χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη  εικαστική τους γλώσσα και μέσα από τις διαφορετικές τεχνικές που, ανασύρονται στην  επιφάνεια εικόνες που επισημαίνουν και τις εμπειρίες του κάθε ενός.

 Έργα άγνωστα αλλά και γνωστά από παλαιότερες εκθέσεις, προβάλουν τη δυναμικότητα της σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν και σαν πρεσβευτές της.

Η διάρκειά της θα είναι έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2008.