Δυο διαφορετικές μπάντες από δύο διαφορετικές χώρες θα ενώσουν δύο ετερόκλητες μουσικά σκηνές, την Πέμπτη …

15 Μαρτίου στο Gagarin205. Η lo-fi κουλτούρα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, των ανεπιτήδευτων συναισθημάτων και των δυναμικών ρομποτικών ρυθμών των Electric Litany θα συναντήσει την ακουστική φολκ κολλεκτίβα της Κατερίνας Παπαχρήστου και των Tango with Lions σε ένα live που, αν μη τι άλλο, δεν θα στερείται ατμόσφαιρας. 

  
Electric Litany, έχουν ήδη χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους ” How to be a child and win the war” κατάφεραν πολύ περισσότερα από μια επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία. Κατάφεραν να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα στη μουσική μας συνείδηση, ακροβατώντας ανάμεσα στη μελωδικότητα των θεμάτων και την ωμότητα του ήχου, σαν το απόλυτο soundtrack στο όνειρο ενός κόσμου όπου η πραγματικότητα, η ζωή, και ο έρωτας μας ανήκουν.

Μετά από δισκογραφική σιωπή 2 ετών, και περίπου 8 μήνες μετά την τελευταία τους εμφάνιση στα μέρη μας με τους Interpol, οι Electric Litany επιστρέφουν στην Αθήνα, και στη σκηνή του Gagarin205, την Πέμπτη 15 Μαρτίου  για να μας δώσουν μια πρώτη γεύση από την  επερχόμενη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά τους. Το single “Enemy”,  που θα κυκλοφορήσει στις 20 Φεβρουαρίου από την Inner Ear, αναζητά την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική/κοινωνική επανάσταση και στον έρωτα/αγάπη, ξεκινώντας από την ιδέα ότι για να είναι κάποιος ή κάτι επαναστατικό πρέπει να διακατέχεται από αγάπη (για την ζωή, τον άνθρωπο…) και προτρέποντάς μας να αποτινάξουμε από πάνω μας όλα όσα μας δεσμεύουν προκειμένου να αφοσιωθούμε στο μοναδικό πράγμα  που πραγματικά μας χρειάζεται : στους ανθρώπους που αγαπάμε. Το Β side του single, το dark electro wave “Βetrayal Of The Lamenting Circles” έχει γραφτεί για όλα αυτά τα σκοτεινά ερωτικά πάθη που μας θυμίζουν θριαμβευτικά πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά στον έρωτα, που είναι ό,τι πιο σκοτεινό, δυσνόητο και όμορφο υπάρχει. 

Το intro σε αυτό το ιδιόμορφο σύμπαν αναλαμβάνουν σε πιο μινιμαλιστικούς τόνους,  η μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα των Tango with Lions  που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), γνωστή από τις συνεργασίες της με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε με τον Ottomo στο Fab Liquid Studios τον πρώτο της δίσκο με το όνομα Tango with Lions,  σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και  ένα αντίστοιχα εσωστρεφή στιχουργικό μικρόκοσμο, στον οποίο η ιδιαίτερη φωνή της Κat  μας καθοδηγεί σε κάθε γωνία του, μέσα από την ατμόσφαιρα των τραγουδιών της.

Opening act: Tango with Lions