Οι ΕΚΜΕΚ, ένα από τα πιο δυναμικά και εξωστρεφή ελληνικά συγκροτήματα, γνωστοί για την ιδιαιτερότητα των εμφανίσεων τους, έρχονται στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 2015 για μια μοναδική εμφάνιση στο club του Σταυρού του Νότου. Με φωνές, τρομπέτες, κιθάρες και κρουστά θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία που θα μας μας ταξιδέψουν από τον λυρισμό του “Άγγελος ξένος”, τη ροκ έξαρση του “Φυγά”, το λάτιν πανηγύρι του “Αχ Μαρία” ως την τελευταία τους κυκλοφορία το “Πουλί ξενιτεμένο”.

Δημιουργικοί και πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχοι οι ΕΚΜΕΚ δεν θα μπορούσαν να μην “πειράξουν” και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, τραγούδια γνωστά και αγαπημένα από όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας, καθώς και κάποιες προσεγμένες μουσικές επιλογές από την παγκόσμια σκηνή.

Την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, οι ΕΚΜΕΚ παρουσιάζουν στην Αθήνα το ταξίδι των δικών τους ήχων και ιστοριών και μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε μαζί!

Τιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιΐας και επηρεασμένοι ταυτόχρονα από την άλλη τους αγάπη, το Μεξικό και την λάτιν μουσική, οι ΕΚΜΕΚ κέρδισαν από την αρχή την προτίμηση του κοινού ως μια από τις δημιουργικότερες νέες παρουσίες, τόσο στη δισκογραφία, όσο και στα live. Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει» (Lyra, 2011) απέκτησε γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε τραγούδια όπως το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω» (διασκευή στο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη), «Αχ Μαρία» και «Η μπαλάντα της λογικής» να ξεχωρίσουν, ενώ το τραγούδι «Ο τραπεζίτης» έγινε το soundtrack του διεθνούς ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle για την κρίση στη χώρα. Η συνεργασία τους με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και το single «Άγγελος Ξένος», έδωσαν νέα ώθηση συστήνοντας την μπάντα σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Παράλληλα, οι ζωντανές εμφανίσεις τους που περιλαμβάνουν πάντα προκλητικά ετερόκλητες διασκευές από την ελληνική και την παγκόσμια δισκογραφία,  καθιέρωσαν τους ΕΚΜΕΚ ως μια απόλυτα δυναμική και ρυθμική συναυλιακή μπάντα. Η τελευταία τους κυκλοφορία είναι το single «Πουλί ξενιτεμένο» που κυκλοφορεί απο την 14 Music.

EKMEK είναι οι Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα), Σάκης Ραπτόπουλος (ακορντεόν), Στέργιος Γιάννος (κοντραμπάσο), Γιώργος Αβραμίδης (τρομπέτα), Αργύρης Κρομμύδας (ηλεκτρική κιθάρα) και Άλκης Κανίδης (φωνή, κλασική κιθάρα)

Φωτογράφος των ΕΚΜΕΚ: Καρολίνα Τσιρογιάννη