Και τη νέα χρονιά το ταξίδι σκέψης ξεκινάει στο Public Συντάγματος! Τα Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, υποδέχονται τη νέα χρονιά με πλήθος εκδηλώσεων και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους συγγραφείς και προσωπικότητες και να συνομιλήσει μαζί τους. Παρουσιάσεις νέων βιβλίων, θεματικές που εμπνέουν, συζητήσεις που αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές, αλλά και βιωματικά σεμινάρια, θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και τον Ιανουάριο, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων στο Public Συντάγματος.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

– Μικρές Εισαγωγές με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου
Αντιγόνη Λυμπεράκη – Αριστείδης Χατζής
Ο ρόλος της γυναίκας εργαζόμενης στη σύγχρονη, ανταγωνιστική κοινωνία
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

@16/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Με αφετηρία αυτή τη νέα συλλογή βιβλίων αναφοράς, ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου ξεκινά μια σειρά συναντήσεων με συγγραφείς από όλους τους τομείς των επιστημών, των γνώσεων και της επικαιρότητας και συζητούν για θέματα που έρχονται στις καθημερινές συζητήσεις και αναζητήσεις μας.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις 19.00 ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συζητά για το ρόλο της γυναίκας εργαζόμενης στη σύγχρονη-ανταγωνιστική κοινωνία με καλεσμένους του την κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη και τον κύριο Αριστείδη Χατζή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).

– Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, Λεωνίδας Χριστόπουλος
Πολυνομία και κακονομία στην Ελλάδα

@17/1 και ώρα 20.30 | Public Cafe Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και η διαΝΕΟσις σας προσκαλούν στην παρουσίαση της έκδοσης Πολυνομία και Κακονομία Στην Ελλάδα των Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλου και Λεωνίδα Χριστόπουλου που θα γίνει την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 20:30 στον χώρο του Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).
Γιατί έχουμε τόσο πολλούς νόμους; Γιατί είναι τόσο κακογραμμένοι, αντιφατικοί ή ασαφείς; Τι πρέπει να γίνει για την αναμόρφωση και την απλούστευση του πλαισίου λειτουργίας του νομικού συστήματος της χώρας; Αναλύοντας ολόκληρη την παραγωγή νομοθετικού έργου των τελευταίων 17 χρόνων, η έρευνα της διαΝΕΟσις αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, χαρτογραφεί τα χαρακτηριστικά του, παραθέτει παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που υιοθέτησαν πολιτικές «Καλής Nομοθέτησης» και προτείνει μια σειρά από συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από την διαΝΕΟσις

– Θέκλα Πετρίδου
Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά
Εκδόσεις Ψυχογιός

@18/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Θέκλας Πετρίδου, Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (5ος όροφος) την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 19.00. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου και να συμμετάσχετε σε ένα βιωματικό εργαστήρι για τη φροντίδα του παιδιού που κουβαλάμε μέσα μας. Για τη συγγραφέα θα μιλήσει η δημοσιογράφος θα το προλογίσει η αρθρογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαριάμ Πολυγένη.

– Κατερίνα Καλφοπούλου,
Ο Γιάννης που αγάπησα
Εκδόσεις Τραυλός

@22/1* και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1) και ο Εκδοτικός Οίκος ΤΡΑΥΛΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Καλφοπούλου, ‘’Ο Γιάννης που αγάπησα: Ιστορίες ανατροπής στην τάξη των μαθηματικών’’ τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
O κος Τεύκρος Μιχαηλίδης, Μαθηματικός – Συγγραφέας
Η κα Γιούλη Χρονοπούλου, Φιλόλογος – Σχολική σύμβουλος.
Η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τραυλός.

*Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για 15/1 αλλά εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων μεταφέρθηκε στις 22/1

– Αντώνης Τουμανίδης
SECTA

@22/1 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Anubis σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος μυστηρίου-τρόμου του Αντώνη Τουμανίδη, SECTA τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21.00 στο Public café Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας, καθώς και οι: Γιώργος Κοντοπόδης, ηθοποιός & Πέτρος Πέτρου, ηθοποιός.
Προλογίζει η κυρία Μάχη Κανάκη εκ της Διευθύνσεως Προστασίας & Αναστήλωσης Νεότερων & Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠΠΟ.

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.

– Ο δικός μου άλλος
Πατήρ Φιλόθεος Φάρος

@23/1 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Σπουδαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς τομείς, έρχονται στο Public café του Συντάγματος για να παρουσιαστεί μια άλλη, ελάχιστα γνωστή, πλευρά του εαυτού τους. Ο άγνωστος σε εμάς αλλά πολύ «δικός τους Άλλος». Ο π. Φιλόθεος Φάρος, στην αρχή του δρόμου για το 2018, έρχεται στο Public café Συντάγματος και θα μιλήσουμε μαζί του για τους στοχασμούς του.

Τη συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Μπασκόζος και Μάκης Προβατάς

– Μανόλης Δρεττάκης
Μια Διαδρομή με Απρόσμενες Αλλαγές Πορείας – Συνοπτική αυτοβιογραφία
Εκδόσεις Gutenberg

@24/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Δρεττάκη Μια Διαδρομή με Απρόσμενες Αλλαγές Πορείας – Συνοπτική αυτοβιογραφία την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).
Σ’ αυτή τη συνοπτική αυτοβιογραφία ο συγγραφέας προσπαθεί να καταγράψει, με βάση όσα σημαντικά έχουν μείνει στη μνήμη του, τόσο την περίοδο στην οποία δεν είχε ανάμειξη στην πολιτική, όσο και σε εκείνη στην οποία συμμετείχε σε κόμματα ή κατά μόνας. Στα ογδόντα δύο χρόνια αυτής της διαδρομής του σημειώθηκαν πολλές απρόσμενες αλλαγές πορείας.

Βιωματικό σεμινάριο με αφορμή το νέο βιβλίο του κορυφαίου Anthony Robbins “Τα βήματα του Γίγαντα”
Με την Μαρέα Λαουτάρη

@24/1 και ώρα 21.00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Η Μάρεα Λαουτάρη Life & Business Coach, Strategic Interventionist μέσα από μια δυναμική 2ωρη βιωματική παρουσίαση μοιράζεται μαζί μας:

Απλές τεχνικές επιτυχίας του Tony Robbins
Συμβουλές για καλύτερες σχέσεις
Από την θεωρία στην πράξη
3 βήματα για την αλλαγή
Αύξηση της ενέργειας μας

– Σουζάνα Παντελιάδου
Μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία Οδηγός για γονείς
Εκδόσεις Πεδίο

@25/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Πεδίο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της πανεπιστημιακού Σουζάνας Παντελιάδου Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος).

Ένας οδηγός με ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν κάθε γονιό:

Πού ν’ απευθυνθώ;
Πώς να μιλήσω στο παιδί μου;
Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Εισηγήτρια: Σουζάνα Παντελιάδου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής – Μαθησιακών ∆υσκολιών στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

– Βιωματικό σεμινάριο – Εργαστήριο επίτευξης στόχων ‘’ Η Νοημοσύνη της Επιτυχίας’’
Με την Eλίνα Γιαχαλή NLP Life Coach, Speaker, Writer, Entrepreneur

@27/1 και ώρα 12.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος με δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Το Public και η Nlp Life Coach Ελίνα Γιαχάλη σας προσκαλούν να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά δυναμικά κάνοντας μια καλή αρχή και να συμμετάσχετε στο βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο επίτευξης στόχων ‘’Η Νοημοσύνη της Επιτυχίας’’ που θα πραγματοποιηθεί στο Public Συντάγματος το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ορόφου (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα).

– Σπύρος Λυκούδης
Δρόμοι Αριστεροί
Εκδόσεις Ίνδικτος

@29/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ελεύθερη

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Δρόμοι Αριστεροί – Διαψεύσεις Προσδοκίες», οι εκδόσεις Ίνδικτος και το Public σας προσκαλούν σε μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου, βουλευτή Α΄ Αθηνών και Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Σπύρο Λυκούδη τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, Αθήνα, 5ος όροφος) .

Τη συζήτηση θα συντονίσει γνωστός δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ.

Η συζήτηση θα έχει ως αφετηρία τα κείμενα του βιβλίου, στα οποία αποτυπώνεται ο δημόσιος πολιτικός λόγος του Σπύρου Λυκούδη κατά την τελευταία τετραετία, περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών αλλαγών και ανακατατάξεων, καθώς και προσωπικών επιλογών του ίδιου, ενώ θα περιστραφεί γύρω από τις τελευταίες σημαντικότατες εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με χαρά σας περιμένουμε, σε μια ενδιαφέρουσα βραδιά πολιτικού στοχασμού και προβληματισμού, καθώς και ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίνδικτος

– Μίμης Ανδρουλάκης
Σάλος Θεού, ο μυστικός Μίκης
Εκδόσεις Πατάκη

@29/1 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος ελεύθερη

Τα Public και οι Εκδόσεις Πατάκη, σας προσκαλούν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Public Café Συντάγματος στην παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, Σαλός Θεού. Ο Mυστικός Μίκης.

Παρουσιάζουν το βιβλίο και συνομιλούν με το συγγραφέα οι: Μαρία Φαραντούρη και ο Σταμάτης Φασουλής.

– Επίμαχες συζητήσεις επίκαιρες συναντήσεις
Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον Νικηφόρο Διαμαντούρο

@30/1 και ώρα 19.00 | Public Συντάγματος, Είσοδος ελεύθερη

Ο Χάρης Βλαβιανός συζητά με τον Ακαδημαϊκό και πρώην Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, Νικηφόρο Διαμαντούρο, για την κρίση του αξιακού συστήματος της ελληνικής κοινωνίας, για τα βαθύτερα αίτιά της και για τις αλλαγές που δυνητικά θα συνέβαλλαν στην υπέρβασή της. Επίσης, για την ανάγκη να υπάρξει ένα ακριβοδίκαιο κράτος, ικανό να συμβάλλει στην αναδιάταξη των σχέσεων κράτους – πολίτη και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας μας.

– Νίκος Χασαπόπουλος, Γ. Μπασκόζος
Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ: Άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017)
ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

@31/1 και ώρα 20.30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος ελεύθερη

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Χασαπόπουλου “Η αγωνίας ενός ρεπόρτερ: Άγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017)”, όπως τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο .

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Λιάνα Κανέλλη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο