Ο Γιώργος Τατάκης (γεν. 1981), είναι φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και δημιουργεί εικόνες εμπνευσμένος από την ελληνική παράδοση.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ενώ άλλαξε την επαγγελματική του πορεία το 2015. Οι εικόνες του σήμερα εκτίθενται και δημοσιεύονται διεθνώς σε σημαντικά ιδρύματα και μέσα, όπως το Μ. Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Το Μ. Fragonard στις Κάννες της Γαλλίας, το National Geographic, τους New York Times, το LFI της Leica, όπως και σχεδόν όλα τα μέσα της Ελλάδας. Εκπροσωπείται στα διεθνή μέσα από το πρακτορείο διεθνούς κύρους INSTITUTE, UK. Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εικόνες του συμμετέχουν ως υποστηρικτικό υλικό σε φακέλους του αρχείου της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

 

Το ψηφιακό του αρχείο φυλάσσεται από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μ. Μπενάκη, ενώ τρεις δράσεις του έχουν λάβει την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ (Έκθεση “Ήθος” Μ. Μπενάκη, Μ. Fragonard και εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Πανευρωπαϊκή έκθεση “Another Europe” με εγκαίνια στο Kings Cross, Λονδίνο). Επίσης διδάσκει την τέχνη της φωτογραφίας με πρόγραμμα μαθητείας, έχοντας μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Leica, Huawei, Canon, Blue Star Ferries και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δοκιμαστική έναρξη συνεργασίας με την PhaseOne. Τέλος οι εικόνες του εκπροσωπούνται και στο Hollywood για χρήση σε κινηματογραφικές παραγωγές. Ήδη έργο του χρησιμοποιείται σε σκηνικά τηλεοπτικής σειράς, παραγωγής Apple TV.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο, εδώ.