Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, οι Efterklang επιστρέφουν στην Αθήνα για μια πολυαναμενόμενη εμφάνιση που θα επικεντρωθεί στο τελευταίο τους album, “Windflowers”, απο την οποία όμως δε θα λείψουν και τραγούδια από όλες τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, οι Efterklang διευρύνουν τα όρια της πειραματικής, ηλεκτρονικής και συναισθηματικής chamber pop. Στον έκτο τους δίσκο, που κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου του 2021 από τη City Slang, οι Δανοί Mads Brauer, Rasmus Stolberg and Casper Clausen συνεχίζουν το δημιουργικό τους ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και όσο οι συναυλίες ακυρώνονταν η μία μετά την άλλη, οι τρεις μουσικοί ένιωσαν την ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι νέο, δοκιμάζοντας νέες ιδέες αλλά παραμένοντας ταυτόχρονα πιστοί στον χαρακτηριστικό λυρισμό τους και τα συναισθήματα που αποτυπώνονται στις υπέροχες ιδιοσυγκρασιακές μελωδίες τους.

Η δημιουργία του “Windflowers” ήταν για τους ίδιους μια επιστροφή στις ρίζες τους και στην απλότητα, έχοντας συνθέσει κάποια από τα πλέον πιο όμορφα και μελωδικά τραγούδια της μέχρι τώρα πορείας τους. Το άλμπουμ επικεντρώνεται στην ύπαρξη, την μοναχικότητα αλλά ταυτόχρονα στην συνύπαρξη με τη φύση.

Το Σάββατο, 30 Απριλίου, οι Efterklang θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στοχεύοντας, όπως λένε οι ίδιοι, «όχι απλώς να παίξουν μουσική στο κοινό τους, αλλά να ερμηνεύσουν και να δημιουργήσουν μουσική μαζί τους».