Το Σάββατο 9 Μαΐου, η σκηνή του Six D.O.G.S. υποδέχεται τους εκρηκτικούς Duoyu παρέα με τους Ικαριώτες Red Elephants σε ένα πολλά υποσχόμενο live, γεμάτο indie garage funk ρυθμούς και post rock μελωδίες.

Οι Duoyu είναι ένα ανεξάρτητο αγγλόφωνο ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2010. Με επιρροές που κυμαίνονται από alternative rock, funk, garage, ως την πειραματική μουσική, οι δυνατές γκρούβες, τα «πειραγμένα» ηχοτοπία της τρομπέτας, τα μελωδικά φωνητικά και οι αυτοσχεδιασμοί επί σκηνής, καταφέρνουν να δημιουργήσουν τον προσωπικό ήχο της μπάντας. Αεικίνητοι, επικοινωνιακοί και ευρηματικοί στα live, έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές και festivals σε όλη την Ελλάδα. Το Μάιο του 2014 ηχογράφησαν το πρώτο ανεξάρτητο album τους με τίτλο “Atomic Clock” στο MothStudio με παραγωγό τον Jimmy Spliff (The Last Drive, Nightstalker, The Earthbound, Deus-x-Machina), το οποίο είναι διαθέσιμο για download στο bandcamp.

Site: http://www.duoyuband.com
Bandcamp: http://duoyuband.bandcamp.com/releases
Facebook: https://www.facebook.com/Duoyu.band
Soundcloud: https://soundcloud.com/duoyu
YouTube: https://www.youtube.com/user/duoyuband/videos
Contact: duoyu.band@gmail.com

Οι Red Elephants είναι ένα post rock-instrumental συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε το 2010 στην Ικαρία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να πειραματίζεται με καινούργιους ήχους, συνδυάζοντας διαφορετικά είδη. Ενώ η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ήταν δυο κιθάρες ένα μπάσο και τύμπανα, το 2014 απέκτησε και δεύτερο μπάσο σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς ήχους, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους μουσικούς πειραματισμούς του. Το 2012 οι Red Elephants πραγματοποίησαν την πρώτη ηχογράφηση του demo τους στο Akron Studio. Το ηχογραφημένο demo, καθώς και αλλά κομμάτια, παρουσιάστηκαν στο πρώτη ζωντανή εμφάνιση τους στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012 στο After Dark. Η δεύτερη ζωντανή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο Αν Club της Αθήνας το Νοέμβριο του 2014. Αυτή την περίοδο το συγκρότημα δουλεύει το πρώτο ολοκληρωμένο του EP, που ευελπιστεί να πραγματωθεί πριν το τέλος του 2015 στην Ικαρία, με την πολύτιμη συμβολή αδερφών και φίλων.

Facebook: https://www.facebook.com/RedElephantsBand
YouTube: https://www.youtube.com/user/redelephantsband
Contact: redelephantstheband@gmail.com