Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στο Roof Stage του gazarte η… “petit big band” των Diminuita, στην πρώτη τους live εμφάνιση για το 2017.

10 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του σχήματος, 10 μουσικοί επί σκηνής μέσα από την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού με έμφαση στον καθαρό, φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων και την ελευθερία της μουσικής εκτοξεύουν τη χορευτική διάθεση υπό τους ήχους καθαρόαιμου swing του μεσοπολέμου με έμφαση στις συνθέσεις του Django Reinhardt και το χρώμα της gypsy jazz!

Ξεκινώντας το 2007 σαν trio, αποτελούν ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα από το 2007. Το σχήμα “μεγάλωσε” σε μια μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενορχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt, του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, σε συνδυασμό με δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις.

Με δύο δίσκους στο ενεργητικό τους (“a-rhythmology” 2011 και Μani Sessions το 2014) και εμφανίσεις σε festival στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2015) φημίζονται για τη δυναμική σκηνική τους παρουσία αλλά και τα γεμάτα ρυθμό live τους.

Με αέρα swing, αρμονικές αναφορές στο bebop, πρωτότυπες μελωδικές γραμμές, αλλά και ρυθμική ευελιξία, οι DIMINUITA μας ξεσηκώνουν από το Roof Stage του gazarte την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Line up:
Κωνσταντίνος Σαπούνης τρομπέτα
Δημήτρης Παντελιάς σοπράνο σαξόφωνο
Σπύρος Νίκας άλτο σαξόφωνο
Γρηγόρης Ασημακόπουλος τενόρο σαξόφωνο
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος βαρύτονο σαξόφωνο
Γιώργος Κωνσταντίνου κοντραμπάσο
Γιώργος Ποταμιάνος τύμπανα
Έφη Σαράντη ρυθμική κιθάρα
Μαρία Αυλητή φωνητικά
Γιώργος Παπαδογιάννης κιθάρα, ενορχήστρωση

Useful links:

www.diminuita.com
[email protected]
https://youtu.be/08tp69ERShQ
https://youtu.be/IF2L1YUwmHs
https://youtu.be/R9r52431AfE