Η μυθολογία του Βορρά, οι Ιρλανδέζικες μπαλάντες, το Ηπειρώτικο ιδίωμα, το μεσογειακό ταμπεραμέντο, τα Ινδιάνικα παραμύθια, τα Gospel, η ελληνική παράδοση και οι μνήμες ενός άλλου κόσμου εντάσσονται στο δικό τους μουσικό περιβάλλον, σ’ ένα σύγχρονο πάντρεμα με τη δισκογραφία τους. Μια παράσταση που αποπειράται να ρίξει μια διεισδυτική ματιά στο χώρο της παράδοσης και των μύθων του κόσμου, με φαντασία και πρωτότυπη προσέγγιση.

Οι Dilemma, επηρεασμένοι από τις θετικές επιστήμες, τη λογοτεχνία, την ποίηση και τα σκοτεινά παραμύθια του κόσμου, εξερευνούν κρυμμένους ή απόμακρους θησαυρούς και προσωπικές ιστορίες, ενώ, με την ευρύτητα της μουσικής τους ανάπτυξης, ξεδιπλώνουν πολλαπλές ερμηνείες πάνω στους λαϊκούς μύθους και τις μουσικές που αναπλάθουν.

Οι Dilemma (Πόπη Νταλαχάνη & Σωτήρης Τράγκας), δυο ξεχωριστοί μουσικοί δημιουργοί, εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 2009 και ήδη από το πρώτο τους άλμπουμ έκαναν αίσθηση και χαρακτηρίστηκαν ως ένα από τα πιο ουσιαστικά και πρωτότυπα σχήματα στo μουσικό χώρο, λόγω της σύνθεσης οργάνων και ερμηνείας που πρότειναν.

Σαξόφωνα, κιθάρες, 2 φωνές και live electronics εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους & ρυθμικές εξάρσεις, και μας καλούν σε έναν καταιγισμό ήχων και λόγου, σε μιαν απρόβλεπτη εναλλαγή λυρισμού και αυτοσχεδιασμού. Δημιουργώντας μαγικές θεατρικές ατμόσφαιρες, μας συνεπαίρνουν σ’ ένα πλούσιο ταξίδι ήχων και λέξεων, σε ένα ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν, που δημιουργούν και αναπλάθουν μυσταγωγικά στις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Συντελεστές

Dilemma: μουσική επιμέλεια – κείμενα
Πόπη Νταλαχάνη: φωνή, κιθάρες, loops
Σωτήρης Τράγκας: φωνή, σαξόφωνα, φυσαρμόνικες

Μαζί τους οι:
Solis Barki (τύμπανα)
Ελένη Αναστασιάδου (φωνητικά)

Special Guests
Idra Kayne
Martha Moreleon
Φαίνη Νούσια – Μαριαλένα Σπίνουλα (Carousel)
Αφήγηση: Αντρέας Μαντάς (ηθοποιός)

Φωτογραφία αφίσας: Μανόλης Νταλούκας
Διάρκεια: 100΄