Η ψηφιακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, στις 19.30, σε ζωντανή μετάδοση με ταυτόχρονη μετάφραση από τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. O εκδοτικός οίκος sun/sun δημοσιεύει αφηγήσεις δίνοντάς τους υπόσταση: φωτογραφικά λευκώματα, γραφικά και ποιητικά αντικείμενα, λογοτεχνικά κείμενα και περφόρμανς.

Διασταυρώνοντας ταλαντούχες ικανότητες και γνωστικά μέσα, οι εκδόσεις sun/sun προτείνουν μοναδικά εκδοτικά αντικείμενα των οποίων το περιεχόμενο και η μορφή μπαίνουν σε διάλογο. Οι εκδόσεις sun/sun αναπτύσσονται γύρω από επικές συνεργασίες με τους δημιουργούς τους και χάρη σε μια ομάδα αξιοσημείωτων ανθρώπων των οποίων η ενέργεια κάνει τα πάντα δυνατά. (www.sunsun.fr)

Προβολή βίντεο : Αυτοψία (11′)

μια ιδέα των sun/sun
σε διάλογο με την Typical Organization
σκηνοθεσία Joshua Olsthoorn / Typical Organization
με τα αρχεία των sun/sun και των συνεργατών του
Συμπαραγωγή με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η Αυτοψία είναι ένα φιλμ αποτελούμενο από αποσπάσματα βίντεο, κειμένων, φωτογραφιών υπαρχόντων και μελλοντικών έργων του εκδοτικού οίκου sun/sun. Το φιλμ διαμορφώνεται μέσα στο χάος του τρέχοντος πλαισίου μεταξύ δυστοπικών αβεβαιοτήτων και ελπίδων αναδιαμόρφωσης.

Τι είναι η μνήμη, τι πρέπει να διατηρηθεί; Ποιες είναι οι ιστορίες που πρέπει να διατυπωθούν, να μεταδοθούν; Τι είδους σχέσεις με τον κόσμο, με τους άλλους θέλουμε;Πώς διαπερνάται ο χρόνος και πώς εκφράζεται σε ιστορίες και με διαφορετικά μέσα; (Εδώ ερευνώνται οι έννοιες της μνήμης, της σχέσης μεταξύ των όντων και οι σχέσεις μας με το χρόνο.) Η Αυτοψία είναι μια ποιητική εξέταση που στη συνέχεια αλλάζει από το “εξαίσιο πτώμα” προς το εσωτερικό της νόημα, από την αρχαία ελληνική αυτοψία.

Αυτός ο πειραματισμός προσκαλεί σε συζήτηση διαφορετικούς δημιουργούς και συνεργάτες, καθώς και πολλές ιστορίες και υλικά που φιλοξενούνται από τις εκδόσεις sun/sun, για να δουν πώς μπορούν να μετατραπούν σε αστερισμό μέσα σε ένα αόριστο σύμπαν.

Προβολή βίντεο Rewind (30′)

σκηνοθεσία Stéphane Charpentier, (hi8, mini dv)
Μουσική επένδυση από τους Alyssa Moxley και Frédéric D. Oberland

Το Rewind μας βυθίζει σε μια ηλεκτρισμένη πόλη, κορεσμένη από τις πολλές διαφημίσεις, στην οποία οι χαμένοι κάτοικοι περιφέρονται σ ’έναν εξαρθρωμένο χρόνο. Αυτή η μουσική ταινία αναδεικνύει την ξέφρενη πορεία των σύγχρονων κοινωνιών μας, μέσα από εικόνες και ήχους που καταγράφτηκαν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Τα βίντεο έχουν γυριστεί στην καθημερινή πραγματικότητα με κάμερες και κασέτες και η μουσική επένδυση χαρακτηρίζεται από μια έντονη και γοητευτική μελωδία…

Το έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Stéphane Charpentier (Γαλλία), με τις συναισθηματικές εικόνες του, ανακαλεί μια ανθρωπότητα διχασμένη ανάμεσα στους αγώνες και τις ελπίδες της. Από την άφιξή του στην Αθήνα το 2012, ο Stéphane Charpentier έχει δημιουργήσει ένα φωτογραφικό έργο σε ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες και σκηνοθετεί πειραματικές ταινίες που θυμίζουν έργα του Σινεμά Βεριτέ – Cinéma Vérité. Αναπτύσσει συχνά τα συχνά τα έργα του με μια μουσική διάσταση και ένα συλλογικό πνεύμα: συμμετείχε στη δημιουργία του συγκροτήματος Oiseaux-Tempête με τον Frédéric D. Oberland, του οποίου η ιδέα του πρώτου άλμπουμ γεννήθηκε στην Ελλάδα. Είναι ο επιμελητής του Temps Zero (έργα που συγκεντρώνουν εικαστικούς και ηχητικούς καλλιτέχνες).

Το πρωτότυπο soundtrack της ταινίας REWIND σχεδιάστηκε από την Alyssa Moxley (ΗΠΑ-Ιρλανδία / δημιουργός ηχητικών τοπίων που αποτελούνται από field recordings και synthetizer) και από τον Frédéric D. Oberland (Γαλλία / μουσικός πολλαπλών οργάνων / συνιδρυτής των ομάδων Oiseaux-Tempête , Le Réveil des Tropiques, Foudre!, The Rustle Of The Stars, FareWell Poetry / και συν-δημιουργός της ετικέτας Nahal Recordings).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό μέσω chat στο YouTubewww.youtube.com/user/GallikoInstitouto/