Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση του street artist blemobill, Οι Δέκα Εντολές της Θεάς Αθηνάς.

Όταν το facebook, η θεά Αθηνά και ένας νέος καλλιτέχνης συμβουλεύουν τους Αθηναίους, σήμερα!

Η θεά Αθηνά προστάτιδα της Αθήνας βλέποντας, από τον Όλυμπο ή από όπου αλλού βρίσκεται, την κατάσταση μαυρίλας και παρακμής της αγαπημένης της πόλης αποφάσισε να επέμβει. Εμπνεύστηκε, από θεούς που λατρεύονται σήμερα, και αποφάσισε να στείλει στους κάτοικους της Αθήνας και της ευρύτερης Ελληνικής επικράτειας τις δικές της 10 εντολές. Έτσι πιστεύει πως θα βοηθήσει την αγαπημένη της πόλη και τους σημερινούς κατοίκους της να έχουν ένα πιο αισιόδοξο και φωτεινό μέλλον.

Η θεά της σοφίας χρησιμοποίησε τα νέα μέσα (social media) και αφού δεν έχει δικό της προφίλ στο facebook έκανε τα μαγικά της και μεταμορφώθηκε σε άντρα και συγκεκριμένα στον street artist blemobill που διατηρούν καλές σχέσεις.

Έστειλε, λοιπόν, 62 μηνύματα σε επαφές του blemobill είτε τυχαία, είτε σε καλλιτέχνες της πόλης της και ζήτησε τη βοήθεια τους για να γραφτούν οι 10 εντολές της. Με χαρά οι 62 πιστοί ανταποκρίθηκαν και πρότειναν στη θεά  προτρεπτικές συμβουλές για τους κατοίκους της Αθήνας.

Τέλος διέταξε τον blemobill να φιλοτεχνήσει 62 ζωγραφιές της ίδιας της θεάς, σαν αφιέρωμα των 62 σύγχρονων Αθηναίων, προς εκείνη. Έτσι και έγινε.

Οι Δέκα Εντολές της Θεάς Αθηνάς προς τους κατοίκους της Αθήνας και της υπόλοιπης ελληνικής επικράτειας το έτος 2012

1. Εσύ είσαι το κέντρο σου,  χωρίς αιδώ να σ’ αγαπάς και να σε φροντίζεις με ερωτική διάθεση.

2. Να ονειρεύεσαι με σπατάλη, επεδίωκε το ανέφικτο αγάπα την ουτοπία σου και χτίσε εκκλησίες με  ονειρικά υλικά δικά σου.

3. Να αγαπάς το ξένο και το διαφορετικό, το δικό σου και των άλλων, από το ανοίκειο σου  έχεις μόνο να μάθεις και να δυναμώσεις.

4.  Να σέβεσαι τις ιδέες σου και τους εχθρούς σου να αγαπάς και να μισείς με σύνεση.

5.  Να είσαι ευγενικός και να χαμογελάς στον ξένο, να τραγουδάς  στον μπάτσο που σε βαράει.

6.  Να χαρίζεσαι, δίνε την ψυχή σου και το βρακί σου, δέξου με χαρά ότι σου προσφερθεί.

7.  Να δουλεύεις σκληρά με πάθος τις ιδέες σου, μην μένεις άεργος και δεν θα είσαι ποτέ σου άνεργος.

8. Να εξωστρέφεσαι, να κοινωνείς τις χαρές και τις λύπες σου και να διδάσκεις το ορθό.

9. Να έχεις καθολική όραση και ακοή, να ξεχωρίζεις την αλήθεια, να την αναδεικνύεις και να δέχεσαι να φωτίζεσαι μόνο από τη λάμψη της.

10. Να θυμάσαι πώς πάντα και παντού, ποτέ δεν θα είσαι μόνος αρκεί ένα κάλεσμα σου, και ένα αυτί , δυο μάτια και μια αγκαλιά θα είναι πάντα διαθέσιμα για σένα.