Τι σημαίνει να δίνεις τον εαυτό σου, το σώμα σου ως μέσο αποτύπωσης του ψυχισμού ενός καλλιτέχνη; Τι αποτυπώνεται από την πραγματική ιδιοσυγκρασία και τα συναισθήματα  των μοντέλων του, τι αλλοιώνεται από την προσωπική ματιά του και τι φτάνει εν τέλη στο μάτι του θεατή; Παρατηρούμε και θαυμάζουμε το έργο ενός ζωγράφου αλλά μήπως μπορούμε να προσεγγίσουμε και την προσωπικότητα της μορφής που εκτίθεται; Αναρωτιόμαστε εάν έχει σημασία μόνο το εικαστικό αποτέλεσμα ή έχει να μας προσφέρει η τέχνη του και μια άλλη ιστορία, που κουβαλιέται από την μορφή που υπάρχει στο χαρτί…

Η performance copéλes είναι μια κινητική και δραματουργική προσέγγιση στο έργο του Αυστριακού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Egon Schiele.

Με αφορμή την πληθώρα των σχεδίων του, ρίχνουμε το βλέμμα μας αφενός στις γυναίκες που στάθηκαν απέναντί του για να δημιουργήσει ελεύθερα την τέχνη του και αφετέρου στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ ζωγράφου και μοντέλου. Μελετώντας τον ζωγράφο, φέρνουμε στο προσκήνιο τις γυναικείες φιγούρες που χρησιμοποίησε ώστε να αποτυπώσει τον ψυχισμό του και σχεδόν μυθοπλαστικά  τους δίνουμε τη δική τους ιστορία. Τρεις κοπέλες με βίους παράλληλους έρχονται στη σκηνή για να επαναφορτιστούν εσωτερικά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, με έναυσμα τη στιγμιαία αποτύπωση που τους χάρισε ο Egon Schiele στο χαρτί. Τρεις κοπέλες με μοίρες παράλληλες και κοινά συναισθήματα αποτινάσσουν από πάνω τους την εικόνα της άψυχης κούκλας χρησιμοποιώντας ελεύθερα το σώμα τους για να ορίσουν το προσωπικό τους ταξίδι.

Συντελεστές:

Χορογραφία-καλλιτεχνική επιμέλεια: Νικολέττα Σοφία
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Φωτογραφίες: Μήδεια Κάστανου
Χορεύουν: Μαρία Μάργαρη, Ισιδώρα Πρίμπα, Μαριάννα Λάζαρη

Ιδιαίτερες ευχαριστίες Büşra Albayrak, Zoja Vasic, Silvia Garcia, Δραματική σχολή Μοντέρνοι καιροί

Διάρκεια: 45 λεπτά