Η εκρηκτική κολεκτίβα από τη Μασσαλία των High Ku, Sly και Ze Mateo επιστρέφει στη χώρα μας για να στήσει ένα τεράστιο Dub party δίπλα στο κύμα. Θα μοιράσουν την αστείρευτη ενέργειά τους, έχοντας στις βαλίτσες τους τα αγαπημένα τους βινύλια και για ακόμα μια φορά θα μαγέψουν το Ελληνικό κοινό! Μαζί τους ο MC Youthstar.

Οι Chinese man βρίσκονται ξεκάθαρα στη πρωτοπορία του σύγχρονου Dub – Hiphop ήχου. Μπορεί η έδρα τους να είναι στη Μασσαλία, το hip hop όραμα τους όμως είναι παγκόσμιο, κάτι που φαίνεται και από το σπουδαίο studio άλμπουμ τους με τίτλο ‘Racing with the Sun’, στο οποίο το τρίο κάλεσε διεθνείς μουσικούς για να προσδώσουν τα δικά τους στοιχεία στη μουσική τους. Ένα album που ήδη θεωρείται από τα καλύτερα του είδους κι έκανε παγκόσμια επιτυχία. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από τη Hip Hop, αλλά οι ίδιοι παραμένουν πάντα ανοιχτοί σε κάθε μουσικό άνεμο. Ήχοι ‘σκονισμένου’ dub, afrobeat, baile funk, swing, jazz, αλλά και πιο παραδοσιακοί, εναρμονίζονται άψογα στο τελικό αποτέλεσμα. Βασικός άξονας τους είναι τα dubby beats αλλά με εμφανείς αφρικανικές, ασιατικές κ λάτιν επιρροές. Φυσικά κάθε τους ζωντανή εμφάνιση σημαίνει έναν κατακλυσμό από όλους αυτούς τους υπέροχους ήχους μέσα σε μια ατμόσφαιρα υποβλητική και ηλεκτρική που καθηλώνει.

Έχοντας κυκλοφορήσει το 2017 τον 10ο και πιο πολυσυλλεκτικό δίσκο τους, «Shikantaza», αποδεικνύουν σε κάθε τους βήμα πως παραμένουν ένα από τα πιο δημιουργικά, αλλά και κορυφαία live acts, της Ευρώπης. Ετοιμαστείτε για ένα πραγματικά μοναδικό show από το τρίο των Γάλλων, Chinese Man, του ομώνυμου label Chinese Man Records, όπου ο ιδιαίτερος ήχος τους με μαεστρία ακροβατεί σε Hip Hop με στοιχεία reggae, dub, funk, jazz, πάντα καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμα και του πιο απαιτητικού ακροατή.

Η μπάντα ξεκίνησε το 2005 κατ’εντολή του μέντορα τους, του ιδιοφυούς και μυστηριώδους Chinese Man, ιδρυτή και αναπόσπαστου μέλους της Chinese Man Records Label. Το κομμάτι ‘I’ve got that Tune’ και μερικές εκατοντάδες ημερομηνίες για Dj sets, ήταν ό,τι χρειαζόταν για να ξεκινήσει η παγκόσμια περιπέτεια των μαθητών του. Ταυτόχρονα όμως έπρεπε να διαδώσουν το ζεν πνεύμα και μέσα από τις live εμφανίσεις τους. Η περιοδεία τους με τίτλο ‘’The Groove Sessions Live’’ που κράτησε 2 ολόκληρα χρόνια, ήταν μια τεράστια επιτυχία που στη συνέχεια έπρεπε να εορταστεί ανάλογα για αυτό και κυκλοφόρησε και σε dvd. Έκτοτε, ο μέντορας τους, πιο ήρεμος, παρατηρεί την non stop πορεία τους και απολαμβάνει την επιτυχία τους από την άνεση του ..καναπέ του. Το κινεζικό πνεύμα πέτυχε τον στόχο του, αφού οι Chinese Man κάνουν ‘μουσικό πραξικόπημα’ μεταδίδοντας παντού το σύνθημα ‘make music, not war’.

Feel the Sand, Feel the Sea, Feel the Air!
Live the Experience!


Φωτογραφία: ©Leo Berne