Η One Love Reggae Ideas στη αυγή του νέου έτους ξεκινά δυναμικά προσφέροντας στο reggae κοινό της Αθήνας μια ανεπανάληπτη

Sound System εμπειρία. Οι σπουδαίοι Channel One Sound System κι ο ανερχόμενος Lord Ambassador έρχονται κατευθείαν από το Λονδίνο για να μας καταπλήξουν με τη μουσική τους πανδαισία. Δε θα λείψει φυσικά απ’ αυτή τη γιορτή και το Ελληνικό χρώμα με τη παρουσία των εξαιρετικών Fundracar και του Music Selector Rankin Johnny
Χωρίς αμφισβήτηση οι Channel One Sound System αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα, ιστορικότερα και καλύτερα Dub – Reggae Sound Systems του κόσμου. Μέσα από μια διαδρομή 30 ετών έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στη Reggae ιστορία, ενώ αποτελούν εδώ και 25 χρόνια το βασικό Sound System στο περίφημο καρναβάλι του Notting Hill. Προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια απλόχερα την χαρά στον κόσμο μέσα από ψαγμένα Dub, Roots Reggae και Consious Steppas, ενώ κάθε τους εμφάνιση εξελίσσεται αναπόφευκτα σε μια γιορτή χορού κι ατελείωτης ψυχικής έξαρσης.

Δημιουργήθηκαν από τα αδέλφια Mikey Dread και Jah T το 1979 οι οποίοι ως τότε έπαιζαν μόνο σε party και blues dances με το sound system του πατέρα τους γνωστού κι ως Admiral Bailey. Το 1975 ενώθηκαν με τους βετεράνους “King Edwards” κι εξελίχθηκαν σε μια τρομερή Sound System δυναμη στο Ανατολικό Λονδίνο. 2 χρόνια αργότερα με την αγορά του πρώτου τους φορτηγού απέκτησαν τη δυνατότητα να γυρίζουν όπου επιθυμούσαν χωρίς να εξαρτώνται από άλλους ή ενοικιαζόμενα παίζοντας έτσι σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Όταν έφτασε το 1982 ο Mikey Dread θεώρησε ότι είχε φτάσει η στιγμή να ακουστεί ο ήχος τους από πιο διεθνές κοινό με ιδανικότερα μέρη γι’ αυτό το σκοπό να είναι τα κολλέγια, πολυτεχνεία και πανεπιστήμια. Την αμέσως επόμενη χρονιά ξεκίνησαν και τα ταξίδια σε ολόκληρη την Αγγλία.
 

Το 1983 μάλιστα αποτέλεσε χρονιά σταθμό για την καριέρα τους καθώς ξεκίνησε η σχέση τους με το μεγαλύτερο καρναβάλι δρόμου της Ευρώπης, το ανεπανάληπτο Notting Hill Carnival, μια σχέση που έμελλε να κρατήσει μέχρι και σήμερα. Όπως χαρακτηριστηκά οι ίδιοι περιγράφουν ξεκίνησαν να εμφανίζονται μπροστά σε 10 άτομα την ημέρα και πλέον έπειτα από 23 χρόνια έφτασαν να παίζουν μπροστά σε 10.000. Το 1990 ξέκινησαν και τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό με πρώτο τους event μια μίνι, 4 ημερομηνιών, περιοδέια στην Ιταλία κι έκτοτε δεν έχουν σταματήσει.
Το 2000 είχαν την μεγάλη ευτυχία να παίξουν σε 2 αξέχαστα live δίπλα στους τεράστιους Burning Spear που μάλιστα αποτέλεσαν και τις τελευταίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του Dennis Brown. Τα 2 χρόνια που ακολούθησαν έφτασαν στο απόγειό τους. Το μεν 2004 εμφανίστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης πραγματοποιόντας μια εμφανιση που χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη του φεστιβάλ, όπου μέσα για 2 ώρες, τη μισή υπό βροχή, έκανα το τεράστιο πλήθος να παραληρεί. Το δε 2005 κατάφεραν κάτι μοναδικό, να αποτελέσουν την πρώτη παρουσία reggae μουσικής της ιστορία του σε ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδεύοντα Rock φεστιβάλ του κόσμου, το Big Day out Tour.
Πέρσι πραγματοποίησαν περιοδεία στη μεγάλη Βρεττανία δείχνοντας μέσα απο τις παραστάσεις τους την διαδρομή από τη reggae στη jungle.

Ετοιμαστείτε για χορό μέχρι τελικής πτώσεως, με γεύση από Notting Hill carnival, από ένα δίδυμο που έχει αποδείξει πως μπορεί να μας το προσφέρει απλόχερα με τον μοναδικό κι αξεπέραστο τρόπο του.

Ο Lord Ambassador aka Alvin “Roots” Bailey έχοντας ανδρωθεί σε ένα απόλυτα Roots και Culture Sound System περιβάλλον παρακολουθώντας τον πατέρα του (KV International) αλλά και τους θείους Mickey Dread and Jah T (Channel One sound System) ήταν απόλυτα λογικό να ακολουθήσει το μουσικό δρόμο της δημιουργίας. Ξεκίνησε να πάιζει Sound από 16 ετών με το πρώτο του system που είχε τίτλο “Young Bloods” μαζί με άλλα Sound Systems σε ολόκληρο το Λονδίνο. Στη συνέχεια ενώθηκε με τον “G Tec” Leytonstone, ενώ το 1999 συνεργάστηκε με το “Loveshock” του Johny Osbourne. Έχει εμφανιστεί δίπλα σε ονόματα όπως Missle, One Draw, Love Connection, Gemi Magic, Tremor Force Sir Coxsone Sound, Expression κ.α.

Η εκρηκτική 8-μελής reggae punk κολεκτίβα με το όνομα Fundracar, αποτελεί ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, ανερχόμενα reggae group στη χώρα μας. Δυναμικοί, εκρηκτικοί με εξαιρετική σκηνική παρουσία, οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην dub rock και ganja funk αισθητική. Οι στίχοι τους είναι δυνατοί και συνειδητοποιημένοι, περιγράφοντας καταστάσεις με μια σουρεαλιστική, αλλά ταυτόχρονα βιωματική, προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας. Η μουσική τους ξεπερνά σύνορα, στερεότυπα και προκαταλήψεις, ενώ ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του.

Δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθηνά κι ήδη έχουν εμφανιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation, κ.α. Τον Απρίλιο που μας πέρασε κυκλοφορήσαν και την πρώτη πολυ-αναμενόμενη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με το τίτλο “Πλακώσου”.

Band Members:
 

Mr. Mazz – Lead Vocals & Guitars
Louie Ranks – Bass & Vocals
Tito – Vocals & Percussion
Harvest – Keyboards & FX
Alex – Lead Guitars
Mitsos – Drums & Percussion
Spyz – Saxophone
Billy Widz – Sampling
Monkeyman – Dubbing & Vocals

Tα τελευταία 25 χρόνια o Music Selector Rankin Johnny αποτελεί μια από τις κεντρικότερες φιγούρες στο χώρο της Ελληνικής Reggae σκηνής. Λάτρης της Τζαμαϊκανής κουλτούρας ασχολείται με την προώθηση της Reggae μουσικής παίζοντας σε συναυλίες, φεστιβάλ και διάφορα club, με το THC Sound System, διαδίδοντας την αγαπημένη του μουσική. Mεσα από μια μεγάλη συλλογή δίσκων βινυλίου παίζει ρυθμούς για την ψυχή, απ’ όλο το φάσμα της Τζαμαϊκανής μουσικής ιστορίας. Παράλληλα έχει ιδρύσει την THC RECORDS και σαν παραγωγός κυκλοφορεί αποκλειστικά  δίσκους βινυλίου από την Ελληνική και παγκόσμια Reggae σκηνή. Έχει κυκλοφορήσει δουλειές των Radical Gee, One Drop Forward, I-Mitri, Counteraction, A. M. P., Dub Providers, Afrikan Simba, Jah Marnyah, Haji Mike, Stand Out Selector, Shanti D και Direct Connection.

Με γνώμoνα την σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε η One Love Regge Ideas σας προσφέρει τη μουσική αυτή πανδαισία στην ιδιαίτερη τιμή των 10€

Channel One Sound System
With the
Ledendary Mikey Dread & Ras Kayleb

Lord Ambassador
+ Jahctiva Sound [be]

VS

Fundracar
+billy Widz & JEPH 1 (Big Bang)
Dj Set: Rankin Johnny (THC) & Mrs. HCN
Roars on like a Lion