Οι Cave Children μετά από δύο χρόνια προβών, ηχογραφήσεων και ζωντανών εμφανίσεων θα παρουσιάσουν ζωντανά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το άλμπουμ «Quasiland», την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στην σκηνή του six d.o.g.s.

Η μπάντα σχηματίστηκε το 2013, όταν ο Βασίλης Νιτσάκης (μπάσο) και ο Δημήτρης Στεργίου (τύμπανα) άκουσαν το πρώτο demo EP του Βασίλη Βλαχάκου (κιθάρα-φωνητικά) με τίτλο «Dionysus was made of Salt». Οι τρεις τους συμφώνησαν να παίζουν μαζί μουσική και να ηχογραφήσουν έναν δίσκο. Στην σύνθεση προστέθηκε αργότερα ο Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα) και οι Cave Children έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

Το όνομα του δίσκου, με πρώτο συνθετικό το «quasi» (σ.σ: περίπου), σχολιάζει τις συνθήκες πολιτικής, κοινωνικής και επαγγελματικής αβεβαιότητας μέσα στις οποίες ολοκληρώθηκε ο δίσκος, ενώ οι στίχοι των 10 κομματιών υπονοούν 10 διαφορετικές προσεγγίσεις του τι σημαίνει Quasiland. 

Τα  υποβλητικά soundtracks του Danny Elfman, οι Beatles του 1969, ο σαρκασμός του Frank Zappa, η δεκαετία του ’90 στην Αγγλία, η ελληνική μουσική και η νέα ψυχεδελική rock σκηνή είναι μερικές από τις επιρροές του αθηναϊκού κουαρτέτου. Με παραγωγό τον Κώστα “Ekelon“ Μουρούλη και τους ίδιους τους The Cave Children, οι συνθέσεις του album προσεγγίστηκαν με σεβασμό στην απαράμιλλη lo-fi αισθητική των αρχικών demos.

Το  «Quasiland» κυκλοφόρησε τον Μάϊο σε CD και βινύλιο, από την Inner Ear Records.