Το γκρουπ των “Calangos” δημιουργήθηκε το 2009 από τον Fabio Cruz, με σκοπό να διαδώσει στην Ελλάδα το πιο διάσημο μουσικό ρυθμό και χορό της βορειοανατολικής Βραζιλίας, τον χορό Forrό. Το Forrό είναι ένας ρυθμός που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις και σε προκαλεί να χορέψεις, έχει ελευθερία στην κίνηση, αυτοσχεδιασμό και ζωντάνια. Από το 2009 έως σήμερα πολλοί μουσικοί έχουν συμμετάσχει στην μπάντα των “Calangos” όμως το βασικό του σχήμα έχει 3 μόνιμα μέλη, τους:

Fabio Cruz – φωνή
Ericsson Lappa – κρουστά
Κωνσταντίνος Μιχαλάκης – ακορντεόν

Λίγα λόγια για το Forrό

Το Forrό είναι ένας παραδοσιακός χορός και ρυθμός που προέρχεται από την βορειοανατολική Βραζιλία. Ο ρυθμός αυτός σε αιχμαλωτίζει, σε κάνει να θέλεις να χορεύεις συνέχεια, να εκφράζεσαι, να αυτοσχεδιάζεις … Ο χορός Forrό χαρακτηρίζεται από την έντονη έκφραση, τη ζωντάνια και την ελευθερία. Το κάθε χορευτικό ζευγάρι μπορεί να επιλέξει από μία μεγάλη γκάμα κινήσεων και από τις παραλλαγές τους. Η κίνηση είναι κυκλική με πολλές περιστροφές και αλλαγές θέσεων.

Τα βήματα, όπως στους περισσότερους βραζιλιάνικους χορούς, είναι συνδυασμός βημάτων των ευρωπαϊκών χορών από την εποχή της αποικιοκρατίας και των ινδιάνικων χορών. Σε κάποια είδη διακρίνονται πιο πολλές φιγούρες και ανάλαφρες κινήσεις χεριών και σε άλλα είδη πιο βαριά βήματα και σύρσιμο των ποδιών στο πάτωμα. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί πολλά είδη Forrό, με πιο γνωστό το Forrό Universitàrio. Η πορεία και εξέλιξή του είναι μεγάλη στη Βραζιλία αλλά και την Ευρώπη όπου γίνονται παγκόσμια festival Forrό σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Μετά το Live θα ακολουθήσει πάρτι με τη ξεσηκωτική μουσική Forrό από τον Fabio Cruz.