Οι Bokomolech είναι και πάλι εδώ! Το σπουδαίο αυτό ελληνικό συγκρότημα θα βρίσκεται στη σκηνή του Fuzz, την Παρασκευή …

16 Μαρτίου, παρουσιάζοντας τραγούδια από ολόκληρη την, σχεδόν εικοσαετή, πορεία του καθώς και το ολοκαίνουργιο album, “Mass Vulture”, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους στη δισκογραφία μετά από περίπου 9 χρόνια!

Special guest της βραδιάς, ο Scott McCloud, front man των θρυλικών Girls Against Boys! Μαζί με τους False Alarm, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες της εγχώριας σκηνής, θα παρουσιάσουν ορισμένα κομμάτια από την εποχή των GVSB, καθώς και καινούργιο υλικό.

Από τα γνωστότερα και καλύτερα groups της αθηναϊκής σκηνής, οι Bokomolech (όνομα που αποτελεί παραγραφή εκείνου του Ουκρανού φυσιολόγου Oleksandr Bogomoletz, ο οποίος, τη δεκαετία του ’40, συνέθεσε ένα ελιξήριο για την παράταση της ζωής έως τα 140 χρόνια) έχουν στο ενεργητικό τους επτά, μαζί με την επερχόμενη, κυκλοφορίες – “Xero” / 1995, “Insect (songs) / 1997, “Jet Lag” / 1997, “Underworld D-Tales vol.1” (free 7’’ single με το περιοδικό Fractal Press) / 1997, “Slowburner” / 1999, “Exit (Trance)” / 2003) οι οποίες, στο σύνολό τους, έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον μουσικό Τύπο, εξασφαλίζοντάς τους παράλληλα και έναν μεγάλο πυρήνα φανατικών φίλων.

Το ντεμπούτο τους, “Xero” (1995), αποτελεί ορόσημο για την εγχώρια Rock’n’Roll δισκογραφία. Ήταν τέτοια η αίσθηση που προκάλεσε, ώστε σε δύο από τις επόμενες κυκλοφορίες τους οι Bokomolech βρέθηκαν να συνεργάζονται με τον Steve Albini (Big Black, Shellac), μία από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της Αμερικανικής underground σκηνής, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός ως  παραγωγός στο “In Utero” των Nirvana.

Από το ξεκίνημά τους, το 1992, μέχρι και το 2003, οπότε κυκλοφόρησε το “Exit (Trance)”, πραγματοποίησαν πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποκτώντας τη φήμη μιας συναρπαστικής live μπάντας. Αξιοσημείωτες οι συμμετοχές τους στα δύο πρώτα Indie Free και Rockwave Festivals, το Rock of Gods, αλλά και οι εμφανίσεις τους μαζί με PJ Harvey, Shellac, Steve Wynn, Deus, Bonnie “Prince” Billy, Zita Swoon.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του συγκεκριμένου album, η κιθαρίστρια Εύη Φραγγεδάκη αποχώρησε από την μπάντα. Ακολούθησε μία περίοδος εσωστρέφειας και σπάνιων εμφανίσεων. Το 2008, στα τέσσερα εναπομείναντα μέλη προστέθηκαν ο Τάσος Πρωτόπαππας (keyboards και λούπες) και η Χριστίνα Κασσεσιάν (κιθάρα), δίνοντας μία νέα δυναμική στο σχήμα που οδηγήθηκε και πάλι στο studio, το καλοκαίρι του 2009.

Μετά από μία αργή αλλά επίμονη διαδικασία, οι Bokomolech κατέληξαν στην επιλογή των 10 κομματιών που συμπεριλαμβάνονται στο “Mass Vulture”, το ολοκαίνουργιο album τους που θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear στις 20 Φεβρουαρίου, σε LP και CD.

Οι Bokomolech είναι οι:                                                  

Δημήτρης Ιωάννου (φωνή)
Βλάσης Καραγιάννης (drums)
Χριστίνα Κασσεσιάν (κιθάρα)
Λίλα Κατερινάκη (μπάσο)
Τάσος Πρωτόπαπας (keyboards / λούπες)
Κώστας Ραγκούσης (κιθάρα)

Ο Scott Mc Cloud είναι ο τραγουδιστής και ιθύνων νους των Girls Against Boys, μίας από τις πιο γνωστές και ταυτόχρονα ποιοτικές μπάντες της Αμερικανικής σκηνής των 90’s. Πολύ αγαπητός στο Ελληνικό κοινό, ο McCloud έχει επισκεφτεί τη χώρα μας αρκετές φορές στο παρελθόν, τόσο με το συγκρότημά του όσο και σαν solo καλλιτέχνης.

Με τους Girls Against Boys έβαλαν τις βάσεις για τη διαμόρφωση του σημερινού post-punk / dance ήχου, με σπουδαία albums σαν το “Venus Luxure No. 1 Baby” και το “House Of GVSB” και κομμάτια / δυναμίτες, όπως τα “Bulletproof Cupid”, “In Like Flynn”, “Super Fire”, “Disco 666”, “One Dose Of Truth”. Ορισμένα από τα προαναφερθέντα θα τα ακούσουμε ζωντανά, το βράδυ της 16ης Μαρτίου, με τον McCloud στα φωνητικά και τους False Alarm να τον συνοδεύουν.
Οι τελευταίοι επανέκαμψαν το 2010 (μετά από μια σύντομη προσπάθεια το 1998) και αποτελούνται από τον S.Pyros D (drums / μέλος των Rockin’ Bones), τον Κώστα Οικονόμου (μπάσο), τον Κωνσταντίνο Κοπανάκη (κιθάρα), τον Νίκο Κοπανάκη (κιθάρα) και τον Νίκο Μπαλτζώη (φωνή).

Έχουν ήδη ηχογραφήσει το πρώτο τους single, το εξαιρετικό “Sell Me Something” (με τον Scott McCloud στα φωνητικά) / “Down I Go”, το οποίο θα παρουσιάσουν στο live, μαζί με υλικό από το επερχόμενο ντεμπούτο album τους.