Το Σαββάτο 11 Οκτωβρίου 2014, το After Dark διοργανώνει μία blues βραδιά με τους BLUES CARGO, την πιο αυθεντική Chicago Blues Band της Αθηναϊκής σκηνής.

Μία βραδιά με Chicago-high energy Funky-Soul-Blues Standards αλλά και δικές τους συνθέσεις από το παλιό τους LP “First Delivery” και το καινούριο CD Delayed Delivery που απέσπασε της καλύτερες κριτικές από το μεγαλύτερο διεθνές περιοδικό “BLUES REVIEW”.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι οι BLUES CARGO βρίσκονται σήμερα πιο κοντά στον αυθεντικό ήχο του Σικάγο από αρκετές μπάντες που δραστηριοποιούνται στο ίδιο το Σικάγο.

Μια μπάντα με 26 χρόνια ζωής , πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ που στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνοδεύσει και περιοδεύσει με μουσικούς σαν τους:

Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Angela Brown, Lovie Lee, Byther Smith, Jean Caroll, Maxine Howard, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello , Nellie Tiger Travis , Jolly Jumper and Big Moe , Michael Dotson,Janice Harrington, Matthew Skoller. ενώ έχουν «ανοίξει» για τους John Mayall Bluesbreakers, Nick Gravenites / John Cippolina Band, John Hammond, Fernest Arceneaux and The Thunders και Big Town Playboys.

Στέλιος Ζαφειρίου – κιθάρα, Δημήτρης Ιωάννου– μπάσο , τραγούδι, Μπάμπης Τσιλιβίγκος-σαξόφωνο, Γιώργος Λαγογιάννης -πλήκτρα και Τόλης Γούλας-ντραμς.

Opening Act:

Οι Clockwise είναι ένα τυπικό νέο συγκρότημα που κινείται στα πλαίσια του… Λάθος!!!

Clockwise είναι ένα κομμάτι του Chester Thompson κι εμείς άτομα με περιορισμένο ταλέντο στην ονοματοδοσία μουσικών σχημάτων.

Λατρεύουμε να παντρεύουμε την τσαχπινιά του γιάνκα, το νοηματικό βάθος της Dothraki folk και την αμεσότητα της Arabic Pop αλλά υπάρχουν στιγμές αδυναμίας που κατρακυλάμε σε Blues, Funk και Soul μονοπάτια.

Η αλήθεια είναι πως κάνουμε πολλά και συμφέρουμε

-και μπορούμε ακόμη περισσότερα- εάν σκεφτεί κανείς πως καταφέραμε να πείσουμε:

-τον Κώστα, να μοιραστεί μαζί μας το ταλέντο του στο μπάσο, την απαράμιλλη διαύγειά του, τον πολύτιμό του χρόνο και κάτι που το αποκαλεί μέτσολ.

-τον Σεραφείμ, να «απατήσει» το swing feel της jazz, να μας δώσει όμορφες γκρούβες και να παθαίνει jet lag κάθε φορά που πρέπει να έρχεται από το σπίτι του στο στούντιο.

-την Βιργινία, να μην μας παίρνει τις θέσεις πάρκινγκ έξω από τα στούντιο, να τσακώνεται με τον γείτονα προκειμένου να κάνουμε πρόβες στο σπίτι της και να παίζει ενώ τραγουδάει.

-τον Γιάννη, να αποχωριστεί προσωρινά το ενεχυροδανειστήριο μουσικών οργάνων που διατηρεί σε κάποιο υπόγειο των δυτικών προαστίων, να πάρει την -μέχρι νεωτέρας ανταλλαγής- καινούργια κιθάρα του και να τζαμάρει μαζί μας.

-τον Ιορδάνη, να σταματήσει να δοκιμάζει, με τη φωνή του, τις αντοχές –μόνο- των ενοίκων της πολυκατοικίας του και να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτά και άλλα πολλά και ακόμη περισσότερα από κοντά στο πλησιέστερο live της περιοχής σας…

Members

Iordanis Akritidis – Vocals,

Giannis Georgousis – Guitar,

Virginia Axioti – Keyboars- Vocals,

Kwstas Trantafyllou – Bass- Vocals,

Serafeim Tourikas – Drums.