Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band και οι Moonlight Overdrive – The Doors Tribute Band μοιράζονται τη σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα live – αφιέρωμα σε δύο από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του 20ου αιώνα.

Οι Beatles και οι Doors δεν συναντήθηκαν ποτέ στη σκηνή. Φαινομενικά τουλάχιστον, δεν υπάρχουν καν ενδείξεις ότι τα δύο συγκροτήματα αλληλοεπηρεάστηκαν. Αλλά υπήρξε μια εποχή που η «μάχη» για την κορυφή των charts δινόταν μεταξύ του “All You Need Is Love” και του “Light My Fire”, του “Hey Jude” και του “Hello, I Love You”. Κι αν έχουν κάτι κοινό τα Σκαθάρια και η παρέα του Jim Morrison, αυτό είναι ότι τα τραγούδια τους σημάδεψαν όχι μόνο τα μαγικά 60s, αλλά ολόκληρη την ιστορία της rock.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, οι Sgt. Pepper’s Beatles Tribute Band και οι Moonlight Overdrive θα συναντηθούν στο club του Σταυρού του Νότου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η μουσική των Beatles και των Doors θα παρουσιαστεί ζωντανά το ίδιο βράδυ, στην ίδια σκηνή, από δύο πιστά tribute bands. Όχι για κάποιου είδους «αναμέτρηση» των θρυλικών συγκροτημάτων, αλλά για μια μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στην τεράστια κληρονομιά τους.