Οι Baby Guru παρουσιάζουν ζωντανά το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Marginalia την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 στο Ρομάντσο.

Ενάμιση χρόνο μετά την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία του “Pieces” οι Baby Guru επιστρέφουν με αποσκευές γεμάτες ενθουσιώδεις κριτικές, αξέχαστες εμπειρίες από τις συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάνω από όλα με ολοκαίνουρια μουσική. Το τρίτο άλμπουμ τους “Marginalia” κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2014 και είναι η πιο φιλόδοξη δισκογραφική δουλειά τους μέχρι σήμερα.
 

Το “Marginalia” δεν κινείται στα περιθώρια, αλλά δικαιολογεί τον τίτλο του επεκτείνοντας το μυαλό και το σώμα προς κάθε δυνατή κατεύθυνση μέσω της μουσικής του υπόστασης.  Οι Prins Obi, King Elephant και Sir Kosmiche όπως πάντα είναι οι αποκλειστικοί δημιουργοί του  (σύνθεση, παραγωγή, ενορχήστρωση, ηχογραφήσεις) και με την βοήθεια  του ανεπίσημου τέταρτου μέλους της μπάντας (Χριστίνα), επιχειρούν να συγχωνεύσουν την ποιοτική ποπ με τη μουσική των συνθεσάιζερ και τα καθηλωτικά grooves.

Το mastering έγινε από τον Greg Calbi στo Sterling Sound στη Νέα Υόρκη. 11 κομμάτια αποτελούν το συμπαγή σκελετό του “Marginalia”, που χαρακτηρίζεται από λυρισμό, ηλεκτρισμένους, ατμοσφαιρικούς ήχους και ακαταμάχητες μελωδίες.  Ανάμεσα σ’ αυτά και μια μικρή έκπληξη: το πρώτο κομμάτι που οι Baby Guru τραγουδούν στη μητρική τους γλώσσα.

Το “Marginalia” κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

DJ sets στο live: Δημήτρης Παπαϊωάννου & Δημήτρης Παπαδάτος

www.babyguruband.com
www.facebook.com/babyguruband
www.inner-ear.gr