Βίαιες black μελωδίες, σαρωτικός thrash οδοστρωτήρας, αυθεντικό oldschool attitude: οι Aura Noir, οι πρωτεργάτες του black thrash και σπουδαιότεροι αναβιωτές

του Μεγάλου metal ήχου, έρχονται – στα πλαίσια της πρώτης headlining ευρωπαϊκής περιοδείας τους – στην Ελλάδα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 για να χαρίσουν ασχήμια και επιθετικότητα, σε ένα  μοναδικό live στη Θεσσαλονίκη (αντίστοιχα).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προγραμματισμένη συναυλία του συγκροτήματος στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της γενικής απεργίας στα ΜΜΜ και στα ταξί.

Ξεκινώντας σαν ένα σόλο πρότζεκτ του, ο Aggressor (το ψευδώνυμο του θρυλικού Carl Michael Eide, Ved buens Ende/Virus/DHG/Inferno κ.α.) θα ηχογραφήσει το 1995 μαζί με τον Apollyon (DHG/Immortal/Lamented Souls) τα πρώτα demo της μπάντας. Με έναν σαφέστερο avant garde μουσικό προσανατολισμό, τα demo αυτά θα γίνουν συλλεκτικά, σπάνια και πολυπόθητα για τους οπαδούς της μπάντας και τους απανταχού συλλέκτες. Δεν είναι όμως παρά μετά την κυκλοφορία του “Dreams Like Desert” την ίδια χρονιά που θα συνειδητοποιήσουν και αποσαφηνίσουν πλήρως το μουσικό ρόλο και χαρακτήρα των Aura Noir – ενώ ταυτόχρονα θα αποθεώσουν και τον ήχο/σήμα κατατεθέν τους.

Με το τρομερό ντεμπούτο τους “Black Thrash Attack”, οι Aura Noir φροντίζουν να κάνουν – από τον ίδιο κι όλας τον τίτλο του δίσκου – τις προθέσεις τους όσο πιο ξεκάθαρες γίνεται. Με τον Blasphemer των Mayhem να συμπληρώνει την τριάδα, ο νέος τους ήχος είναι πιο εκρηκτικός από κάθε προσδοκία: μίξη αποκαλυπτικού black metal riffing με αμείλικτη thrash metal ορμή, ηχητικό tribute στα μεγαλύτερα είδωλα της μπάντας από το metal πανθεον των 80\’s, σκεπασμένα με έναν ειλικρινέστατο, oldschool και αυθόρμητο αέρα. Όλα μαζί έφτιαξαν την εικόνα και τον ήχο μιας μπάντας ορόσημο, που κατάφερε με το ταλέντο της να σχηματοποιήσει και να εδραιώσει ένα ολόκληρο ιδίωμα.

Με τα “Deep Tracts of Hell”, “Merciless” και “Hades Rising” που ακολούθησαν, οι Aura Noir κατάφεραν να εξελίξουν (όταν και όπου το θέλησαν) τον ήχο τους και να εδραιωθούν ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες-σημεία αναφοράς του σύγχρονου black metal χάρτη. Στις 23 Σεπτεμβρίου, η “ασχημότερη μπάντα του κόσμου”, θα καταφτάσει αισίως και στην Ελλάδα, 7 χρόνια μετά την προηγούμενη σαρωτική τους εμφάνιση.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Θα ακολουθήσει σύντομα νέα ενημέρωση με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας, ούτως ώστε οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για όλους μας και να απολαύσουμε την μεγάλη Νορβηγική αυτή μπάντα όπως της αρμόζει.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων προπώλησης διατηρούν προς το παρόν τα εισιτήρια τους μέχρι νεοτέρης ανακοίνωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.