Οι «Ασθενείς και Οδοιπόροι», η τηλεοπτική σειρά 20 επεισοδίων που μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 2002 εντυπωσιάζοντας το τηλεοπτικό κοινό, μας ταξιδεύει στη δίνη του πολέμου μέσα από ένα ερωτικό τρίγωνο και μας καλεί να εξερευνήσουμε ξανά, καρέ-καρέ, ένα αριστούργημα εποχής που άφησε το στίγμα του στη μικρή οθόνη.

Η σειρά ήταν η αφορμή για την επιστροφή της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στην τηλεόραση και με τη συμμετοχή λαμπρών ονομάτων και κορυφαίων ηθοποιών, όπως ο Άρης Λεμπεσόπουλος, ο Στέλιος Μάινας, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Μαρία Σολωμού και άλλοι, πρόβαλε τον έρωτα και το πάθος των ηρώων μέσα σε μια ιστορική περίοδο με καθοριστικά για τη χώρα μας, γεγονότα.

Επενδυμένη με τον ιδιαίτερο μουσικό χαρακτήρα της εποχής και με αυθεντική ενδυματολογική προσέγγιση, μας παρουσιάζει την αμφιλεγόμενη προσωπική διαδρομή μιας σπουδαίας ηθοποιού του Μεσοπολέμου, της Θεανώς Γαλάτη. Η Θεανώ παλεύει διχασμένη ανάμεσα στο πάθος της για έναν αξιωματικό των SS και τον έρωτά της για έναν Έλληνα αγωνιστή της Αντίστασης.

Τα πάθη, οι ήρωες και οι ιστορίες τους, φέρνουν τηλεοπτικά διαμάντια από το παρελθόν στο ERTFLIX.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Παληγιαννόπουλος
Συγγραφέας: Γεώργιος Θεοτοκάς
Σενάριο: Γιάννης Τζιώτης

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Bernhard Bettermann, Έρση Μαλικένζου

Παίζουν, επίσης: Αλίκη Αλεξανδράκη, Μαρία Σολωμού, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Ευαγγελία Ανδριτσάνου, Θήβη Μεγάλου, Σπύρος Σαραφιανός, Αντώνης Θησέας, Μαριάννα Ξενίδου, Maurice Lowes, Κωνσταντίνος Τζέμος, Μιχάλης Ταμπούκας, Στέλιος Παύλου, Θανάσης Γεωργάκης, Θανάσης Σακελλαρίου, Εύα Στυλάντερ, Ρεγγίνα Παντελίδη, Ελένη Καψάσκη, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Λούσα Μαρσέλλου