Ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Αθηναίων, Σινέ Στέλλα, αξιοποιεί το προνόμιο των δημοτικών κινηματογράφων να μπορούν να προγραμματίζουν ταινίες που οι υπόλοιποι αδυνατούν, και παρουσιάζει, καθημερινά έως και τις 8 Ιουλίου, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην Nouvelle Vague.

Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες: Επικίνδυνες Σχέσεις (Les Liaisons Dangereuses) του Roger Vadim, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Λακλος (1762),  Οι Εραστές (Les Amants) του Louis Mal, βραβευμένη με το Ειδικό βραβείο φεστιβάλ Βενετίας το 1958 και Λόλα (Lola) του Jacques Demy, ταινια που έλαβε το Βραβείο Γάλλων κριτικών καλύτερης ταινίας το 1961 αλλά και Ειδικό βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης το 2001.

Τρεις απόλυτα κλασσικές ταινίες, που απαρτίζουν την πρωτοπορία των πρώτων δεκαετιών του μεταπολεμικού γαλλικού κινηματογράφου. Διαφορετικές θεματολογικά και στιλιστικά δείχνουν την ποικιλία και τη διαφορετικότητα της Nouvelle Vague: γι\’ αυτό δεν είναι τυχαία και η ονομασία της Νέο Κύμα μιας και η λέξη κύμα κρύβει μέσα της την έννοια της κίνησης και της δύναμης.

Το πρόγραμμα των προβολών είναι το εξής:
Παρασκευή 3 Ιουλίου, ώρες: 20.30 και 23.00: Επικίνδυνες Σχέσεις (Les Liaisons Dangereuses)
Σάββατο 4 Ιουλίου – Κυριακή 5 Ιουλίου, ώρες: 21.00 και 23.00: Οι Εραστές (Les Amants)
Δευτέρα 6 έως Τετάρτη 8 Ιουλίου, ώρες: 21.00 και 23.00: Λόλα (Lola)

Επίσης, την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 20.30 στα πλαίσια του αφιερώματος, οι κριτικοί κινηματογράφου Γιαννης Ζουμπουλάκης και Χρήστος Μήτσης θα προλογίσουν την προβολή τη ταινίας Επικίνδυνες Σχέσεις (Les Liaisons Dangereuses) του Roger Vadim και θα συνομιλήσουν με το κοινό για το κίνημα της Nouvelle Vague.