Το μουσικό σύνολο ARTéfacts ensemble θα δώσει δύο συναυλίες στις 24 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου, αφιερωμένες στον Ιταλό συνθέτη Luciano Berio. Κεντρικό έργο και στις δύο συναυλίες θα είναι τα Folk songs, συλλογή λαϊκών μελωδιών από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, ενώ θα πλαισιώνονται από τις Sequenzas, σειρά κομματιών για σόλο όργανα.

Μέσα από τις αντιθέσεις, το ARTéfacts ensemble επιθυμεί να γνωρίσει στο κοινό έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του περασμένου αιώνα.

Ερμηνεύουν:
Folk songs: μέτζο σοπράνο: Άννα Παγκάλου, φλάουτο: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, κλαρινέτο: Σπύρος Τζέκος, βιόλα: Αγγέλα Γιαννάκη, βιολοντσέλο: Δημήτρης Τραυλός, άρπα: Άννα Δερμάνη, κρουστά: Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας. Sequenza XI: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, κιθάρα. Sequenza IXa: Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο. Sequenza IXb: Guido De Flaviis, σαξόφωνο. Sequenza I: Keiko Murakami, φλάουτο

Οι ARTéfacts ensemble ιδρύθηκαν το 2007 από μουσικούς ειδικευμένους στη σύγχρονη μουσική και με το κοινό όραμα να συμβάλουν στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την κατανόηση, προώθηση και άνθηση της μουσικής δημιουργίας του 20ού και 21ου αιώνα.

Eπιδιώκουν ν’ ανακαλύπτουν και να ερμηνεύουν το σύγχρονο ρεπερτόριο, προσφέροντας παράλληλα μια νέα οπτική στην παρουσίασή του, διευρύνοντας την έννοια της μουσικής συναυλίας και εξερευνώντας τις εκφραστικές δυνατότητες της σημερινής multi-media παράστασης.

Πραγματοποιώντας παραγγελίες νέων έργων, ενημερωτικά εργαστήρια και ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα για παρουσίαση παραστάσεων σε σχολεία, φιλοδοξούν η μοντέρνα μουσική δημιουργία να προσεγγίσει ζωντανά και άμεσα ένα ευρύ κοινό.