Η παράσταση “ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥ ΖΩΕΣ” είναι μια μονολογική θεατρική σύνθεση  στιγμών της πορείας του Κώστα Καστανά στο θέατρο. Ένα

παιχνίδι  αναδρομής συναρμολογημένο από αποσπάσματα ρόλων, που μελέτησε και έπαιξε, το οποίο εμπλουτίζεται από αποστάγματα  σκέψεων, μνήμες και σχόλια. Ανεβαίνει στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης για τρεις μόνο παραστάσεις στις 12, 13 και 21 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00.

Ο Κώστας Καστανάς, κάποια χρόνια μετά, ξανά-ταξιδεύει με αγαλλίαση σ’ αυτά τα κείμενα των σπουδαίων συγγραφέων, τα οποία ιδωμένα ως ενιαίο σύνολο έχουν πάρει τη μορφή ενός σχεδόν πλήρους θεατρικού απολογισμού. Και ευγνωμονεί την τύχη του που του έδωσε τη χαρά να τα ζήσει, από τη νεανική του ηλικία, να τα ανακαλύπτει  αδιάκοπα και τώρα να τα παρουσιάσει στο κοινό, σε μία ενιαία παράσταση φιλοδοξώντας η σύνθεση των ρόλων, μαζί με τα προσωπικά του σχόλια και  τις μνήμες από πρόβες και παραστάσεις μιας ζωής  να διαμορφώνουν ένα νέο, πρωτότυπο θεατρικό έργο.

Σημειώνει ο Κώστας Καστανάς για την παράσταση: Με το πέρασμα του χρόνου, όπως είναι φυσικό, μια αίσθηση μόνο μένει απ’ τα πεπραγμένα ένας   αφρός σαν κι αυτόν που βλέπουμε στην άκρη των κυμάτων. Οι “ρόλοι” όπως  εδώ  παρουσιάζονται σαν μονολογικές μινιατούρες,  αποσπασμένες από τον κυρίως κορμό τους,  που είναι τα θεατρικά έργα στα οποία  ανήκουν,  με την πατίνα του χρόνου χάνουν από την αδρότητά  τους και την ιδιαίτερη υφή τους και εντάσσονται  σε νέο  σώμα,  άλλης υφής,  ως μέλη μιας  νέας οικογένειας, μιας  νέας σύνθεσης. Το ζητούμενο, λοιπόν,  είναι το νέο  αυτό  αποτέλεσμα να δίνει ένα αυτόνομο έργο … και  η αίσθηση που αυτό θα αποπνέει να δίνει ένα ενιαίο αποτέλεσμα, χωρίς να απασχολεί από που προέρχεται το κάθε ένα τμήμα –μονόλογος,  αλλά το επί μέρους να δημιουργεί το γενικό …

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Σκηνική σύνθεση -σκηνοθεσία -παρουσίαση : Κώστας Καστανάς
Μουσική Σύνθεση :Τάσος Καρακατσάνης
Σκηνικά –κοστούμια: Μαρία Λιτσοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Στυλάντερ
Φωτογραφίες και Βίντεο: Στάθης Γκόβας
Παραγωγή : Θεατρόπολις

Επιλογή μονολόγων από τα έργα:

ΣΑΙΞΠΗΡ: Άμλετ,
ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ: Συναναστροφή,
ΣΟΦΟΚΛΗ: Ηλέκτρα,  Αντιγόνη, Οιδίπους Τύραννος,
ΕΥΡΙΠΙΔΗ: Βάκχες, Ίων
ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ: Κύκνειον Άσμα,  Βυσσινόκηπος,
ΜΠΕΡΤΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ: Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν
ΕΥΓΕΝΙΟΥ Ο ΄ΝΗΛ: Ταξίδι μακριάς ημέρας μέσα στην νύχτα.
ΟΥΓΚΟ ΜΠΕΤΤΙ: Έγκλημα στο νησί των Κατσικιών,
ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ: Καλιγούλας,
ΒΑΣΙΛΗ ΖΙΩΓΑ: Οι Κάφροι,
ΙΨΕΝ: Βρικόλακες
ΚΩΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ: Η ζωή είναι ένα παράξενο θαύμα, Κι όμως είδα ένα όνειρο…

Στίχοι τραγουδιών:
Μαρς, Του αγίου Ποτέ, Συναναστροφή: Παυλίνα Παμπούδη
Το όνειρο είναι μια πόρτα, Το τραγούδι του Θεοκλύμενου Βασίλης Ζιώγας

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, με ώρα παραλαβής του οχήματος έως 23:50, εκτός Κυριακής.