Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, οι Αμερικάνοι A Hawk and A Hacksaw επισκέπτονται την ταράτσα του Ρομάντσο για ένα μοναδικό live με θέα το αστικό τοπίο της Αθήνας.

Την τελευταία δεκαετία, το ντουέτο συνδυάζει την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Ευρώπης με την αμερικάνικη folk – pop.

Ο αρκοντεονίστας – πολυοργανίστας Jeremy Barnes είναι ο πρώην ντράμερ των Neutral Milk Hotel. Η Heather Trost είναι βιολίστρια και πιανίστρια και συμμετείχε στα 2 πρώτα άλμπουμ των Beirut.

Οι μουσικές τους αλχημείες, αλλά και οι ιδιαίτερες ζωντανές τους εμφανίσεις, έχουν απασχολήσει το μουσικό τύπο με ενθουσιώδεις κριτικές, μεταξύ άλλων στα Pitchfork, The Guardian, AllMusic και The Wire. O Andian Utley των Portishead έχει δηλώσει πως όταν ακούει τη μουσική τους τον διαπερνά το πιο ζεστό συναίσθημα.

A Hawk and A Hacksaw (USA)

Ξεκινώντας ως σόλο project από τον Jeremy Barnes, το A Hawk and a Hawksaw έλαβε την τελική του μορφή το 2004, όταν ο Jeremy γνώρισε τη βιολίστρια Heather Trost. Το όνομά τους πάρθηκε από ένα διάλογο του πασίγνωστου έργου Άμλετ, του Σαίξπηρ.

Οι A Hawk and a Hawksaw επιχειρούν να δημιουργήσουν και να καταγράψουν τον ήχο των παλιών, παραδοσιακών συγκροτημάτων που αποπνέουν λαϊκή απλότητα, αλλά και μια αίσθηση κοινότητας. Με γνώμονα αυτή την καταγραφή συνεργάζονται με πολλούς διαφορετικούς μουσικούς, εμπλουτίζοντας συνεχώς το line – up των ζωντανών τους εμφανίσεων.

Το ντουέτο έχει περιοδεύσει σε αμέτρητες πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης και έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στα Pitchfork Music Festival, Roskilde Festival, The Green Man Festival, The Calgary Folk Fest και Wellington Arts Fest, ενώ έχει πραγματοποιήσει live εμφανίσεις δίπλα στους Portishead, Swans, Wilco, Calexico, Andrew Bird, of Montreal και τους Beirut. Συνέβαλλαν μάλιστα σημαντικά στη δημιουργία του πρώτου και του δεύτερου άλμπουμ των Beirut. Μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα EP και έξι άλμπουμ.

Το 2012, o Jeremy Barnes και η Heather Trost έντυσαν το κινηματογραφικό έργο Shadows of Forgottern Ancestors του εμβληματικού Ουκρανού σκηνοθέτη Sergry Paradjanov με ένα ζωντανό soundtrack. Περιόδευσαν συνοδεύοντας την ταινία με ζωντανή μουσική ενώ προβαλλόταν στον κινηματογράφο και το θέατρο. Αποτέλεσμα αυτής της περιοδείας ήταν ένα νέο διπλό άλμπουμ, το You Have Already Gone. Το άλμπουμ αποτελεί μια εξέλιξη του soundtrack της ταινίας σε κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του μουσικά, χωρίς τη βοήθεια της εικόνας.
Το 2014 οι A Hawk and A Hacksaw εμφανιστήκαν ζωντανά μαζί με τη BBC Concert Orchestra στο Λονδίνο, όπου εκτέλεσαν συνθέσεις του Béla Bartók, του György Ligeti αλλά και μια νέα, δική τους, που δημιουργήθηκε με αφορμή αυτή τους τη συνεργασία.

https://www.facebook.com/a-Hawk-and-a-Hacksaw-347708213947