Πρόκειται για τους γλύπτες Ανδρέα Καλακαλλά, Δημήτρη Κώστα, Στέλιο Παναγιωτόπουλο, Στέφανο  Σουβατζόγλου και Δημήτρη Τσιαντζή, απόφοιτους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, με κοινή διαδρομή στο Εργαστήριο Γλυπτικής του καθηγητή  Γιώργου Χουλιαρά.

Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης Μαρία Σφενδουράκη,

Συστάθηκαν σε  ομάδα καθώς τους ενώνουν κοινές αναζητήσεις  πάνω στη γλυπτική.  Δημιουργούν έργα από  μάρμαρο, μέταλλο, ξύλο, ανακυκλώσιμα υλικά και έτοιμα αντικείμενα, στο πλαίσιο μιας θεματολογίας  που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο στις ατομικές και κοινωνικές του διαστάσεις. Πραγματοποιώντας τακτικές μεταξύ τους συναντήσεις, όπου μοιράζονται  σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν τη δική τους καλλιτεχνική δημιουργία,  παρακολουθώντας από κοινού και με κριτικό πνεύμα τη σύγχρονη εικαστική δραστηριότητα, εργάζονται καλλιεργώντας ένα κοινό καλλιτεχνικό ήθος ξένο προς την ευκολία, τη βιασύνη, την προχειρότητα. Κρατώντας τον πυρήνα αξιών που τους ένωσε, ανοίγονται σε νέα ερεθίσματα αλληλεπιδρώντας και εξελίσσοντας το προσωπικό τους ιδίωμα. 

Εκθέτουν για τρίτη φορά ως ομάδα, συνεχίζοντας την  κοινή τους καλλιτεχνική διαδρομή.”

Η έκθεση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια της Πινακοθήκης του Δήμου, να αποκτήσει το κοινό μια σχέση εξοικείωσης με τη σύγχρονη τέχνη και ιδιαίτερα με τη σύγχρονη γλυπτική.

Επιπλέον, ενισχύεται ο στόχος να καθιερωθεί ο “Κήπος του Λαού” ένας υπαίθριος εκθεσιακός χώρος έργων τέχνης για την καλοκαιρινή περίοδο (η αρχή έγινε το 2017 με την έκθεση ξύλινων γλυπτών της Katherine Wise) που να απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, από τους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας έως τις χιλιάδες επισκεπτών.


Φωτογραφία θέματος: Στέφανος Σουβατζόγλου