Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός και το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, μας προσκαλούν στην τρίτη συναυλία του κύκλου συναυλιών οι 32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στο χώρο του Συλλόγου.

32 Σονάτες του Ludwig van Beethoven, έργο πρόκληση για κάθε πιανίστα, το μεγαλύτερο, ίσως, μνημείο μουσικής έκφρασης δύο αιώνων, από την εποχή του Joseph Haydn ως του Arnold Schoenberg, θα παρουσιαστούν από τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Ρίτα Μπουμπουλίδη.

Η Ρίτα Μπουμπουλίδη έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης στις Η.Π.Α., ερμηνεύοντας το Κονσέρτο του Schoenberg κι έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση στη Νέα Υόρκη το Κονσέρτο για πιάνο του Ned Rorem με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αμερικής, στο Carnegie Hall.

Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μαέστρους και έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές ερμηνεύοντας ολόκληρο τον κύκλο των 32 σονατών του Μπετόβεν σε εφτά διαδοχικά ρεσιτάλ, κατόρθωμα που έχει επαναλάβει δέκα φορές σε Η.Π.Α. και Ευρώπη.

Το 2008, η Ρίτα Μπουμπουλίδη, φιλοξενούμενη του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου, έδωσε στην Μεγαλόνησο σεμινάριο πιανιστικής παιδαγωγικής με θέμα «Τα μουσικο-τεχνικά προβλήματα του πιανίστα» και ρεσιτάλ με σονάτες του Ludwig van Beethoven. Σύντομα θα κυκλοφορήσει νέα ηχογράφηση και των 32 Σονατών του Ludwig van Beethoven.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ διαδοχικές συναυλίες και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά πλάκας (www.greekmssociety.gr).