Δεν πρόκειται για κινηματογραφική παραγωγή που αφορά στους 300 του Λεωνίδα, αλλά ευτυχώς για τα 300 ελαιόδεντρα που απέκτησε ο Ελαιώνας στις 11 Απριλίου, ύστερα από την εθελοντική δενδροφύτευση που έγινε από 300 μαθητές στην περιοχή. Ο Ελαιώνας ξαναγίνεται ελαιώνας! Και αυτό χάρη στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων να προχωρήσει στην πρώτη δενδροφύτευση στην περιοχή (πίσω από το Carrefour, Λ. Αθηνών 93-97), παρέα με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και 300 μαθητές από δημοτικά και γυμνάσια του Δήμου Αθηναίων.

Οι πρώτες 300 ελιές φυτεύτηκαν στον Ελαιώνα, κάθε μία και από έναν μαθητή, τα έξοδα των οποίων, για την αγορά τους, καλύφθηκαν από την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μαζί με τον Νικήτα Κακλαμάνη φύτεψαν και αυτοί συμβολικά μια ελιά.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για τον Ελαιώνα και τη σημερινή δενδροφύτευση με πρωταγωνιστή το «Δήμο», τη φιγούρα του Δήμου Αθηναίων στην οποία χάρισε τη φωνή της η γνωστή ηθοποιός, δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος των Μουσικών Συνόλων κα Βάσια Τριφύλλη.

Στο χώρο βρισκόταν και ο κινητός Σταθμός Ενημέρωσης του Δήμου Αθηναίων και μοιράστηκαν αναμνηστικά καπελάκια και μπλουζάκια σε δασκάλους και παιδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Άγγελος Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της Τεχνόπολις Φώτης Ιγνατίου, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών Θανάσης Σπυράκος, η Αντιπρόεδρος των Μουσικών Συνόλων κα Βάσια Τριφύλλη, ο Υπεύθυνος της Σχολικής Μέριμνας του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι των διαμερισμάτων της Αθήνας.