Τα έργα των δώδεκα νέων εικαστικών καλλιτεχνών που παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των Αναγνώσεων, του ένθετου για την εφημερίδα Κυριακάτικη Αυγή, εκτίθενται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα, σε μια προσπάθεια να προβληθούν καλλιτέχνες που ακόμα δεν έχουν καταξιωθεί στο προσκήνιο της τέχνης.

Οι δημιουργοί της φετινής έκθεσης αντλούν την πνοή τους τόσο από την παράδοση της χειροτεχνίας, όπως η υφαντική, όσο και της σύγχρονης τέχνης, από κινήματα που τη σφράγισαν όπως ο εξπρεσιονισμός, η χειρονομιακή τέχνη, το Μπάουχάους ή το Φλούξους. Και αναδεικνύουν τις, παραγνωρισμένες σήμερα, γραφικές τέχνες, που γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα.

Δημιουργούς που έχουν φοιτήσει στα εργαστήρια της ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Μιχάλη Αρφαρά, Γιάννη Βαλαβανίδη, Λεώνης Βιδάλη, Χρόνη Μπότσογλου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Ρένας Παπασπύρου και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Την ευθύνη της επιλογής τους αλλά και της επιμέλειας της έκθεσης φέρει η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη και συμμετέχουν οι: Ρούλα Αναγνώστου, Βίκυ Γεωργιοπούλου, Φωτεινή Γουσέτη, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Χαρά Μαραντίδου, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Κανούτο Κάλαν, Νίκος Παπαδημητρίου, Βασίλης Παφίλης, Γιώργος Σπυρόπουλος, Δημήτρης Χαλάτσης, Δημήτρης Χρηστίδης.