Οι «Ένα Βήμα Μπροστά» σε ένα μοναδικό live στο Σταυρό του Νότου Club, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013. Την σκηνή ανοίγει ένα φρέσκο νεανικό συγκρότημα οι Amantes Amentes”Δυνατές και ανεβαστικές μουσικές από τους δύο προσωπικούς δίσκους τους, αλλά και αγαπημένα έντεχνα και ροκ κομμάτια της ελληνικής δισκογραφίας, διασκευασμένα με το δικό τους μοναδικό τρόπο. 

 

ΜΕΛΗ

Φωνητικά: Νίκος Φάρφας
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου
Μπάσο: Αγις Αγγελομάτης
Πλήκτρα: Γιώργος Τσιούτσιας
Τύμπανα: Γιάννης Μακρίδης

ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ: Ελληνικό ροκ, χορευτικό ποπ-ροκ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι “Ένα Βήμα Μπροστά” ξεκίνησαν δυναμικά το Σεπτέμβριο του 2001 με τους Άγι Αγγελομάτη, Κωνσταντίνο Πολυχρονίου και Νίκο Φάρφα, με αφορμή ένα πάρτυ αποφοίτησης.

Σύντομα, συνθέτονται και τα πρώτα μουσικά κομμάτια του συγκροτήματος. Έτσι το 2003 και μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, το γκρουπ κυκλοφορεί σε πολύ λίγα αντίτυπα το demo «Κίτρινο Φεγγάρι» που περιέχει το ομώνυμο κομμάτι, το «χωρίς εσένα» και δύο διασκευές. Το καλοκαίρι του 2004, ξεκινούν οι ηχογραφήσεις των κομματιών που θα αποτελούσαν την πρώτη επίσημη δουλειά του συγκροτήματος, ενώ την ίδια περίοδο, έρχεται στο γκρουπ ο Γιώργος Τσιούτσιας (πλήκτρα).

Τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Κίτρινο Φεγγάρι” και το Δεκέμβριο του 2009 το δεύτερο με τίτλο “Όπου κι αν πας”. Και οι δύο δίσκοι τους διατίθενται δωρεάν στην ιστοσελίδα τους www.1bm.gr ή σε CD σε κάποιες από τις συναυλίες τους. 

Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών και συνεργασίες με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Ζουγανέλη, Υπόγεια Ρεύματα, Ζακ Στεφάνου κ.α.

Πιστεύουν ότι η μουσική τους ξεφεύγει από τα κλασσικά μοτίβα της ελληνικής ροκ και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν κάτι καινούριο στον κόσμο της ελληνόφωνης μουσικής απευθυνόμενοι άμεσα σε εκείνους που θέλουν να τους ακούσουν χωρίς καμία εμπορική παρεμβολή στις δημιουργίες τους.

 

 

http://1bm.gr/swf/indexloader.html

https://www.facebook.com/1bm.gr

http://www.youtube.com/watch?v=eZC7OylfQCg

http://www.youtube.com/watch?v=MHnm8DHpzAI