Οι Action Hero επιχειρούν ένα ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων, διασχίζοντας όλη την Ευρώπη μ΄ ένα τροχόσπιτο με σκοπό να συλλέξουν ερωτικά τραγούδια από κάθε περιοχή. Για τον λόγο αυτό  προσκαλούν τους κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων να ενώσουν τις φωνές τους στο Oh Europa (www.οheuropa.com)  συνθέτοντας όλοι μαζί έναν μεγάλο κύκλο τραγουδιών ο οποίος ενώνει τους πολίτες διαφορετικών χωρών, μεταφέρει ένα μήνυμα κατευθείαν από την καρδιά και θυμίζει όλα αυτά που μας συνδέουν.

Στο ΚΠΙΣΝ οι Action Hero θα σταθμεύσουν το τροχόσπιτό τους στο Κέντρο Επισκεπτών όπου κάθε μέρα, μεταξύ 22-26/08, από τις 18.30 έως τις 22.30 θα περιμένουν όσους αγαπούν τη μουσική για να ηχογραφήσουν το αγαπημένο τους ερωτικό τραγούδι a cappella. Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν όποιο τραγούδι θέλουν, αρκεί να μιλάει για τον έρωτα. Μπορούν να έρθουν μόνοι τους ή με τους φίλους τους, με τους στίχους γραμμένους σε ένα χαρτί ή στην οθόνη του κινητού τους.

Το αρχείο των Action Hero εμπλουτίζεται διαρκώς με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες, και αναμεταδίδεται 24/7 από πομπούς που ενεργοποιούν οι καλλιτέχνες σε διάφορα σημεία της Ευρώπης με το πέρασμα τους. Κατεβάζοντας την ομώνυμη εφαρμογή Oh Europa, διαθέσιμη για κινητά Android και iPhone, μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτούς τους πομπούς (συμπεριλαμβανομένου βέβαια και αυτού στο ΚΠΙΣΝ) και να ακούσει όλα τα ηχογραφημένα τραγούδια.

Τους Action Hero, προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα για τον επόμενο προορισμό τους, θα έχουμε την ευκαιρία να τους αποχαιρετήσουμε με ένα πάρτι κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 19:30 ως τις 23:00 στο Κέντρο Επισκεπτών με τις μουσικές του DJ The Dreamer, ο οποίος θα μας ταξιδέψει με διαχρονικά ερωτικά τραγούδια.

Οι Action Hero είναι η Gemma Paintin και ο James Stenhouse. Από το 2005 έχουν δημιουργήσει παραστάσεις σε όλο το φάσμα της performance, έναν συγκερασμό της τέχνης του θεάτρου, της live art, της εγκατάστασης (installation), των multimedia και του site specific ταξιδεύοντας σε περίπου 30 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Το Οh Europa αποτελεί συμπαραγωγή με το Farnham Maltings, και κοινή ανάθεση των Transform, Matchbox και Farnham Maltings. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Watershed’s Pervasive Media Studio, Vooruit και του Βρετανικού Συμβουλίου. Οι Action Hero αποτελούν έναν National Portfolio Organization του Arts Council England.

Η performance τους στην Αθήνα, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.