Το Stigma Lab θα παρουσιάσει την «Off the Wall», μια έκθεση στην οποία συμμετέχουν 7 Ευρωπαίοι καλλιτέχνες

… που παρουσιάζουν μια εκπληκτική σειρά από σύγχρονα γλυπτά, έργα ζωγραφικής και έργα τέχνης των νέων μέσων που εξερευνούν θέματα που αφορούν την αστική αισθητική, από την 1η έως και τις 25 Μαρτίου 2013.

Στην έκθεση «Off The Wall» εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται σε σήματα και σύμβολα στο αστικό περιβάλλον, είτε μέσω διαφήμισης, εφημερίδων, πολιτικών αφισών ή κυβερνητικών μηνυμάτων. Με αυτή την έννοια, η συγκεκριμένη έκθεση είναι το σημείο συνάντησης μεταξύ συμβατικής πρακτικής και αμεσότητας της τέχνης του δρόμου. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν εννοιολογικές μέθοδοι πληρούν πολιτικό και κοινωνικό διάλογο. Μία πολλαπλή διαφορετική έκθεση που συνδυάζει ένα ευρύ φάσμα θεματικών και αντιπροσωπευτικού στυλ. Ο μεγάλος Αριστοτέλης είπε ότι «Στόχος της τέχνης είναι να παραστήσει όχι την εξωτερική εμφάνιση των πραγμάτων, αλλά την εσωτερική σημασία τους.» Η έκθεση θα αποτελείται από τις επιλογές των καλλιτεχνών από ένα φάσμα πρόσφατων έργων τους.

Το Stigma Lab επιτυχώς δείχνει πώς οι νέες καλλιτεχνικές κοινότητες εκφράζονται μέσω των νέων μέσων δημιουργώντας πλατφόρμες συνομιλίας διεθνώς, επιτρέποντας σε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, επιμελητές και εκδότες να έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να μοιραστούν την πραγματική φυσική καλλιτεχνική παραγωγή, αλλά και τις ιδέες τους, την έρευνα και την εμπειρία της τέχνης στον ευρύτερο κόσμο. Για την συγκεκριμένη έκθεση το Stigma Lab θα μετατραπεί σε έναν ζωντανό και πολύχρωμο χώρο όπου τα έργα που ποικίλουν σε μέγεθος, μεγαλύτερα κυρίαρχα έργα να επωφελούνται από τα ψηλά τείχη που προσφέρει ο χώρος, ενώ μικρότερα σε μέγεθος έργα όπως τα γλυπτά να εξασφαλίζουν ότι τα «κλειστά» μέρη στον χώρο χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, επαγγελματίες με ακαδημαϊκές γνώσεις έχουν ως υπόβαθρο ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών μέσων και τεχνικών και δραστηριοποιούνται στην εικαστική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Gareth Jukes είναι από το Birmingham της Αγγλίας. Η δουλειά του εκτίθεται και δημοσιεύεται σε διεθνές επίπεδο.Ο Jukes έχει δημιουργήσει σειρές από εικόνες που αντανακλούν την τάξη και την αταξία, αντιπαραθέτοντας την εγκόσμια και καθημερινότητα με σκηνές εξάρθρωσης και δυσφορίας στην πόλη. Ο διχασμός μας τραβάει σε θέματα αναπαραστάσεων, τη διαφήμιση και την καθημερινές παραστάσεις εντός των δημόσιων χώρων της πόλης.

Ο Christophe Dillinger είναι Γάλλος πειραματικός καλλιτέχνης, συγγραφέας, εκδότης και αρχισυντάκτης του Square Magazine. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε Ευρώπη, Ρωσία και στις ΗΠΑ.Η πρακτική του είναι multidisciplinarian και περιλαμβάνει απορρίμματα και αντικείμενα που βρέθηκαν όπως είναι διακοσμημένα πιάτα, κουπόνια πίτσας και φτηνά πακέτα μωσαϊκών.

Ο Julio Orphanides είναι Κύπριος καλλιτέχνης και σχεδιαστής. Η πρακτική του περιστρέφεται γύρω από πολλά διαφορετικά μέσα, όπως εκτυπώσεις, βίντεο, post-production και ζωγραφική με spray cans. Κυρίως πλησιάζει έννοιες της συλλογικής σημασίας και εξερεύνησης του εαυτού, προσφέροντας μια σειρά από οπτικά και εννοιολογικά ερεθίσματα.

Η Rebecca Woodcock είναι η τρέχουσα νικητής του Porcelain & Bronze Wedgwood Award. Εργάζεται με ένα ευρύ φάσμα μέσων. Η τέχνη της αντικατοπτρίζει την καθημερινή ζωή, ενώ εξερεύνα τις σύγχρονες ανησυχίες σχετικά με τη φιλοσοφική και συναισθηματική εμπλοκή. Στην δουλειά της, συνδυάζει στοιχεία της παράστασης και αφαίρεσης για να δημιουργήσει μία ισχυρή εντυπωσιακή εικόνα.

Ο David Rann είναι ένα πολυ-βραβευμένος φωτογράφος και σήμερα διευθυντής του Foto Gallery Φιλία στο Birmingham της Αγγλίας. Η δουλειά του είναι εμπνευσμένη από Αμερικάνους φωτογράφους διακεκριμένους στην φωτογραφία δρόμου και από κυκλοθυμικές αμερικάνικες κλασικές ταινίες.

Η Emma Perry είναι από τα West Midlands.Τα γλυπτά της είναι τολμηρά και προκλητικά πολύχρωμα. Η Emma Perry δείχνει ενδιαφέρον για εσωτερικές και εξωτερικές μορφές και χώρους που δημιουργούνται στη γλυπτική. Το χρώμα είναι επιτακτική ανάγκη για την εργασία της.

Ο Holness Guy, αναδυόμενος νεαρός Βρετανός καλλιτέχνης, εργάζεται με ποικίλα μέσα και τεχνικές. Έχει αναπτύξει και συντονίσει δημιουργικά art projects σε συνεργασία με οργανισμούς νεολαίας σε όλη την Ευρώπη.

Η έκθεση διοργανώνεται και παρουσιάζεται από την Stigma Squad και υποστηρίζεται από το Stigma Lab.