Ο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία ανά την Ελλάδα και θα βρεθεί στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης

… για δυο παραστάσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012, στις 21.15.

 
Το «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας. Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί  να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς – και όχι μόνο – φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια. Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος  τιμήθηκε με το βραβείο “Δημήτρης Χορν” το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση “Κατσαρίδα”, ενώ τη μουσική υπογράφει ο  Διονύσης  Σαββόπουλος . Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ  ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α. Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.

Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού,  η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία  της Μαρίας Δελλή.

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ, της Ξένιας Καλογεροπούλου
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης 

Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία,  Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:15

Παρασκευή 17/8: Ραφήνα (Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου)
Σάββατο 18/8:  Κορώνη Μεσσηνίας (Ελεήστρια)
Κυριακή 19/8: Κυπαρισσία (Λιμενοβραχίονας Κυπαρισσίας)
Τρίτη 21/8: Λαμία (Θερινό Δημοτικό Θέατρο)
Τετάρτη 22/8:  Βόλος (Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας)
Πέμπτη 23/8: Πτολεμαΐδα (Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών)
Παρασκευή-Σάββατο 24-25/8 : Θεσσαλονίκη (Θέατρο Κήπου)
Κυριακή 26/8: Έδεσσα (Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας)
Δευτέρα 27/8: Κιλκίς (Ανοιχτό Θέατρο Λόφου)
Τρίτη 28/8: Νάουσα (Θερινό Δημοτικό Θέατρο)
Τετάρτη 29/8: Αλεξανδρούπολη (Δημοτικό Κηποθέατρο)
Παρασκευή 31/8: Λάρισα (Κηποθέατρο Αλκαζάρ)
Σάββατο 1/9:  Πάτρα (Κάστρο)
Κυριακή 2/9: Νίκαια (Κηποθέατρο Νίκαιας)
Δευτέρα 3/9: Λιβαδειά (Θέατρο Κρύας)
Πέμπτη 6/9: Αθήνα (Θέατρο Αττικού Άλσους)