Ο Οδυσσέας Γαλανάκης, κιθαρίστας και γλύπτης, έρχεται στο Black Duck με την δεύτερη ιδιότητά του, για …

να παρουσιάσει μια σειρά έργων του, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι όλα από ψημένο πηλό, και κάποια από αυτά, βαμμένα με ακρυλικά και λάδια.
Χρησιμοποιώντας τον πηλό, το πλέον αρχέγονο πλαστικό υλικό δημιουργεί έργα που ακροβατούν ανάμεσα στο ’’πραγματικό’’ και στο ’’αδύνατο να συμβεί’’…

Στην πρώτη του έκθεση, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει μια διαφορετική, τρισδιάστατη απεικόνιση του ’’Καραγκιόζη’’, με πολύ ενδιαφέρον…

Σαρκασμός, αντίδραση και κριτική στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι, χιούμορ και ανατροπή.

Βιογραφικό

Ο Οδυσσέας Γαλανάκης γεννήθηκε το 1960 στο Κονγκό, στη γραμμή του ισημερινού, από γονείς μετανάστες. Kατάγεται από τον Άη Στράτη. Στα 15 του αρχίζει να ασχολείται με την κιθάρα και μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη και τον Κυριάκο Δαρίβα, φτιάχνουν το πρώτο τους συγκρότημα (τοπικό κουκακιώτικο), παίζοντας στις εκδηλώσεις των σχολείων της περιοχής.

Το 1978 μπαίνει στο Οικονομικό της Νομικής και την ίδια χρονιά, γνωρίζεται με τον Παύλο Σιδηρόπουλο και το ’’κουκακιώτικο συγκρότημα’’ μετατρέπεται σε… ’’Οι Απροσάρμοστοι’’, με τη συμμετοχή του Αλέκου Αράπη και του Λουκά Γκέκα.

’’ Έτσι άρχισε ένα όμορφο ταξίδι που κράτησε 12 χρόνια με τέσσερις δίσκους,  πάρα πολλά live, πολύ δρόμο και απίστευτες στιγμές. Το ταξίδι όμως διακόπηκε απότομα τον Δεκέμβρη του 1990 με την τραγική απώλεια του Παύλου’’, όπως λέει.

Από τότε συνεχίζει να παίζει με τους Απροσάρμοστους τα τραγούδια του Παύλου, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε πολλά μουσικά σχήματα, σε live και ηχογραφήσεις, ροκ και έντεχνα.
 
Το 2007,αναζητώντας εκφραστική διέξοδο, καταπιάνεται με τον πηλό και τη γλυπτική, κάνοντας τα έργα του να σαρκάζουν με ανατρεπτικό χιούμορ την πραγματικότητα..