Λίγα λόγια από τον Νίκο Σημάκο: 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, στην πόλη που τιμώ σήμερα, με ένα εικαστικό βλέμμα, με μια προσπάθεια τέχνης! Είναι η πόλη που περπάτησα μικρός, τότε στη δεκαετία του 1960, είναι τα κτήρια, οι δρόμοι, οι μνήμες που χάθηκαν, οι φίλοι που έφυγαν, το πέρασμα του χρόνου, αλλά πάντοτε είναι οι … άληστες μνήμες! Αυτή είναι όμως η τέχνη του χρωστήρα, όταν ο χρωστήρας γίνεται ένα με τη ψυχή, τότε κάθε παλαιό, κάθε χαλασμένο, κάθε ξεχασμένο …ζωντανεύει! αποκτώντας οντότητα στο σήμερα! Έπαιξα με τα χρώματα, τις φόρμες, τις σκουριές και τα γκρεμίσματα, έβανα σύμβολα ζωής και αγάπης, δεν τα φοβήθηκα, απεναντίας τα πάλεψα και τα έφερα μπροστά, ορατά, γιατί υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά (π)ανάθεμα τα έχουν και αξία και ομορφιά.

Είχα την τύχη, να γνωρίσω, να διδαχθώ, να παρατηρήσω και τελικά να πάρω ξωπίσω τα χνάρια της τέχνης, μεγάλων δασκάλων, που με έμαθαν να χαράξω τον δικό μου δρόμο. Βάστηξα τις εικόνες τους, τις τεχνοτροπίες τους, την απλότητά τους, που μετουσιώθηκε στο μεγαλείο της τέχνης τους! Έβανα τα δικά μου, συναισθήματα, οράματα, επιθυμίες, φοβίες, ανασφάλειες, μαζί με αγάπη και έκαμα ένα μείγμα και σας το εκθέτω σήμερα, «Εκθέτω εμένα σε εσάς»

Επιμέλεια έκθεσης: Ειρήνη Σημάκου

Βιογραφικό

Σπούδασα Οικονομικά, στην ΑΒΣΠ, εργάστηκα σε Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς, σε διαχείριση χαρτοφυλακίων, είμαι μέλος της Académie Royale des Beaux-Arts de Bruxelles, όπου σπούδασα fine art, ασχολήθηκα με σκιτσογραφία και σκηνογραφία, με τελευταία μου δουλειά την εικονογράφηση, του «Θαλάμου αρ.6» του Αντον Τσέχωφ, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο, έχω συμμετοχή σε μουσικές δράσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νιάρχος. Έχω στο ενεργητικό μου τρεις ομαδικές και τέσσερεις ατομικές εκθέσεις. Έργα μου βρίσκονται, σε ιδιωτικές και Δημόσιες συλλογές σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία.