Σαράντα δυο φωτογραφίες που έχουν ως αντικείμενο κυρίως τον άνθρωπο, από τις αναζητήσεις των τελευταίων χρόνων της Πόπης Τσουκάτου, παρουσιάζονται στον εκθεσιακό χώρο της οδού Πειραιώς 123.

Ο διάσημος αμερικανός φωτογράφος  Steve Anchell γράφει στο κείμενό του για τον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση «….. Η Πόπη Τσουκάτου έχει καταφέρει να υπερβεί τους περιορισμούς του φωτογραφικού φακού ώστε να αποδώσει στο έργο της την εικόνα του χρόνου που κυλά. Βλέπει αντικείμενα σε κίνηση και αιχμαλωτίζει την ουσία αυτής της κίνησης. Τα θέματά της αποπνέουν την αίσθηση μιας επείγουσας ανάγκης – της ανάγκης να βρεθεί κανείς κάπου, να κάνει κάτι. Να μην σταθεί πάντως ακίνητος. Οι εικόνες της επιβεβαιώνουν το γεγονός πως η ζωή δεν είναι κάτι στατικό».

Η Πόπη Τσουκάτου αρχικά ξεκίνησε την ενασχόληση ως χόμπι. Στην συνέχεια έκανε μαθήματα στο Φωτογραφικό Κύκλο του Πλάτωνα Ριβέλλη και στο International Centre of Photography της Νέας Υόρκης. Ξεκινησε με μαυρόασπρες φωτογραφίες που απεικόνιζαν κομμάτια της ελληνικής πραγματικότητας και συνοδεύονταν από κείμενα που συμπλήρωναν την εικόνα με ιστορικά και αφηγηματικά στοιχεία. Από το φιλμ πέρασε στην ψηφιακή έγχρωμη και μαυρόασπρη φωτογραφία με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την θολερότητα της  εικόνας και την επικέντρωση στον άνθρωπο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των πωλήσεων θα διατεθεί για τους σκοπούς της ActionAid.