Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 74ου Φεστιβάλ Καννών και 3 ταινίες που έχει επιλέξει το Cinobo να συστήσει στο ελληνικό κοινό συγκαταλέγονται στους μεγάλους νικητές των βασικών και παράλληλων τμημάτων του Φεστιβάλ.

Το προκλητικό και άκρως αντισυμβατικό «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό (Raw) κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα κάνοντας τη σκηνοθέτη μόλις τη δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το πολυπόθητο βραβείο στην ιστορία του θεσμού. Το Cinobo έχει ήδη εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της ταινίας για την Ελλάδα.

Το Cinobo έχει επίσης εξασφαλίσει τα δικαιώματα για δύο ακόμα ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βραβεία στο φεστιβάλ της κρουαζέτ: το στιβαρό «Unclenching the Fists» της Κίρα Κοβαλένκο, ένα ακόμη δείγμα της μεγάλης σχολής του νέου ρωσικού σινεμά, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα και το «Magnetic Beats», το συγκινητικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Vincent Maël Cardona, στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο SACD στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.

Το Cinobo ανυπομονεί να συστήσει τις ταινίες αυτές στο ελληνικό κοινό, τόσο στις αίθουσες, όσο και στην πλατφόρμα, μένοντας πιστό στο όραμά του να προσφέρει πρόσβαση στις καλύτερες ταινίες ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης:

Τα βραβεία του 74ου Φεστιβάλ των Καννών