Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου με τον έντονο λυρισμό και ευαισθησία, θα εμφανιστεί για μία μόνο συναυλία στο Γυάλινο Up Stage, με μια επιλογή τραγουδιών του από την μέχρι τώρα δισκογραφία του και την πορεία του στο μουσικό θέατρο. Η εμφάνιση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχημένη συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής. Ερμηνευτές της βραδιάς δύο ιδανικοί τραγουδιστές για το ρεπερτόριο του: η Βικτωρία Ταγκούλη και ο Δώρος Δημοσθένους.

Τραγουδιστές μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και ευρείας γκάμας ρεπερτορίου, γίνονται οι καλύτεροι εκφραστές του λυρισμού του Θεοδώρου και της ποιητικής διάστασης του έργου του. Ο συνθέτης θα τους συνοδεύσει στο πιάνο και στα πλήκτρα

Στην συναυλία θα παιχτούν τραγούδια του Χρίστου Θεοδώρου σε στίχους Μιχάλη Γελασάκη, Χρήστου Κανελλόπουλου, Πάνου Σουρούνη καθώς και ανατρεπτικά μελοποιημένα ποιήματα των Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Εγγονόπουλου, Γιώργου Σαραντάρη, Κωστή Παλαμά. Κάποια απ’ αυτά ανέκδοτα.

Μέσα από τους στίχους των ποιητών, των σύγχρονων στιχουργών και τις μουσικές του Θεοδώρου, ο ερωτισμός ξεχειλίζει και θα αποτελέσει κυρίαρχο στοιχείο σε αυτήν την συναυλία, που μέσα από την λιτότητα-ένα πιάνο και δυο φωνές-στόχο έχει να συγκινήσει και να αγγίξει τις καρδιές των ακροατών.

Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου…

…υπήρξε μέλος της ομάδας Σπείρα-Σπείρα ως συνθέτης, πιανίστας και υπεύθυνος μουσικής διδασκαλίας (1999-2007). Έχει εκδώσει 5 προσωπικούς δίσκους ως συνθέτης, έχει γράψει μουσική για 35 θεατρικές παραστάσεις, έχει συνθέσει και παρουσιάσει 4 πρωτότυπα μιούζικαλ και έχει ενορχηστρώσει πολλές μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις καθώς και τραγούδια που έχουν συμπεριληφθεί σε cd γνωστών ερμηνευτών. Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΜΜΑ, το Εθνικό Θέατρο, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, με μουσικές σκηνές αλλά και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Ελένη Γκασούκα, Κοραή Δαμάτη, Σίμο Κακάλα, Νίκο Μαστοράκη, Νικόλα Μίχα, Γιώργο Νανούρη, Γιώργο Σαχίνη, Γρηγόρη Χατζάκη, Δήμητρα Χατούπη κ.ά.).

Τον Απρίλιο του 2017, κυκλοφόρησε η τελευταία του δισκογραφική δουλειά Καρδιά μισή σε στίχους Μιχάλη Γελασάκη, Πάνου Σουρούνη και ποίηση των Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Ζαχαρία Παπαντωνίου και Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου (Εκδόσεις Μικρή Άρκτος). Ερμηνεύουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Βικτωρία Ταγκούλη και Nalyssa Green. Τον Ιούνιο του 2017, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανέθεσε στον συνθέτη την ενορχήστρωση και ζωντανή εκτέλεση στη μουσικοθεατρική παράσταση Greek Freak σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα καθώς και τη σύνθεση της μουσικής για τη site-specific παράσταση Στάση Ομόνοια σε σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη.

Στις 8-12-2018 παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την συναυλία “Γραμμένα για φωνή” στον κύκλο “Μουσικά Πορτρέτα” με επιλογές τραγουδιών του από την δισκογραφία του και το μουσικό θέατρο. Ερμήνευσαν οι Βικτωρία Ταγκούλη, Γιώργης Χριστοδούλου, Έλενα Παπανικολάου, Πολυξένη Καράκογλου και οκταμελές μουσικό σύνολο με ενορχήστρωση και διεύθυνση του συνθέτη και τον ίδιο στο πιάνο.